Betoverend Bhutan

13 dagen / 11 overnachtingen


Betoverend Bhutan is een geweldige mix van kleinschalige en sfeervolle accommodaties met bijzondere excursies en fascinerende landschappen. U bezoekt de belangrijkste steden van Bhutan, maar ook kleine dorpjes en u ontdekt de schoonheid van het land tijdens wandelingen door de natuur. Uiteraard maakt u kennis met de karakteristieke architectuur, die onder andere terug te vinden is in prachtige bouwwerken als de Punakha Dzong en het beroemde Takstang Klooster in Paro.

Dag 1-2

U vliegt naar Delhi. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale agent voor uw transfer naar The Oberoi Gurgaon. U verblijft hier één nacht, een perfect begin van uw reis. The Oberoi ligt niet ver van het vliegveld en is een heerlijk hotel om bij te komen van uw vlucht.

Dag 2-4

U vliegt van Delhi naar Paro in Bhutan. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en naar de hoofdstad Thimpu gebracht, een rit van ongeveer anderhalf uur.
U verblijft twee nachten in het Taj Tashi, een vijf sterren accommodatie in het hart van de Thimpu vallei. De architectuur van het hotel is een bijzondere fusion tussen de rijke bouwstijl van de Bhutanese kloosterforten en moderne Westerse invloeden.
Tijdens uw verblijf in Thimpu trekt u erop uit met uw eigen gids en maakt u kennis met de unieke Bhutanese bouwstijl tijdens een bezoek aan de Memorial Chorten en de Trashichhoe Dzong, een enorm gebouw dat zowel een klooster als overheidskantoren én het kantoor van de koning herbergt. Vervolgens bezoekt u Buddha Point waar u het grootste standbeeld van het land vindt en mooi uitzicht over de stad heeft.

Uw tweede dag in Thimpu een actieve dag; u maakt een stevige wandeling naar de Tango Goemba, een klooster dat hoog op de berg is gelegen. Hierna bezoekt u in de stad de nationale bibliotheek, de schilderschool en het textielmuseum. Vervolgens brengt u een bezoek aan ‘simply Bhutan’, een exclusief project van het ‘Bhutan Youth Development Fund’. Het is een levendig museum en atelier toegespitst op het culturele erfgoed van het Bhutanese volk.
Natuurlijk is er ook nog tijd om de kleine winkeltjes met handgemaakte producten als houtsnijwerk, maskers en schilderijen aan te doen.Dag 4-6

U verlaat Thimpu en rijdt via de hoge Dochu La bergpas richting Gangtey, waar bij helder weer de hoogste bergpieken zichtbaar zijn! Na aankomst checkt u in bij Gangtey Goenpa Lodge, uw onderkomen voor twee nachten.

In Gangtey bezoekt u het authentieke stadsklooster en verkent u de indrukwekkende Phobjikha vallei. In de avond is het leuk om door de fascinerende straatjes van Gangtey te struinen!


Een bezoek aan het ‘Black Neck Crane Center’, dat door het WWF wordt ondersteund, behoort ook tot het programma. Hier komt u veel te weten over de bijzondere migratie van de zeldzame zwarte kraanvogel die hier iedere winter plaatsvindt. In het juiste seizoen (november tot maart) kunt u de kraanvogels vanuit het centrum met wat geluk observeren. Er is een kleine souvenirwinkel, die door de lokale bevolking handwerk gemaakte producten verkoopt.

Dag 6-8

Vandaag heeft u een lange rit naar Bumthang. Onderweg kunt u de benen strekken tijdens een bezoek aan de Chendbji Chorten, de Trongsa Dzong, de Chumey Vallei, een lokaal dorp bij Yathr en een weverscentrum. Na aankomst in Bumthang checkt u in bij het Yu-Gharling Resort, een charmant resort op een heerlijke, serene locatie.

Op dag 7 maakt u een prachtige rit door de Ura Vallei. De huizen in Ura zijn geclusterd wat vrij ongebruikelijk is voor Bhutan. Op 3.100 meter staat een tempel gewijd aan Guru Rinpoche. Het bevat een enorm standbeeld van de meester en opmerkelijke schilderijen over zijn leer.
In de middag bezoekt u Kyichu Lhakhang, welke uit drie bijzondere tempels bestaat. De drie tempels zijn omgeven door stenen boeddhistische monumenten (chortens). Vervolgens bezoekt u het zeer oude klooster Jambay Lhakhang, gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo in de 7e eeuw. Bij Tamshing Lhakhang, een ‘schatkamer’, vindt u een verzameling van prachtige boeddhistische schilderwerken.
In de avond heeft u een bijzondere ontmoeting met een geleerde Lama.Tip: In het najaar wordt jaarlijks een kleurrijke Tsechu (festival) gehouden, waarbij traditionele klederdracht en volksmuziek te bewonderen zijn. Een waar spektakel!


Dag 8-10

Na het ontbijt bezoekt u de bijzondere Jakar Dzong. Deze Dzong werd in eerste instantie gebouwd als klooster in 1549. De dzong wordt nu gebruikt als administratief centrum voor de Bumthang vallei.
Na dit bezoek zet u de reis voort richting Punakha. Onderweg bezoekt u in Trongsa de Ta Dzong, de ronde wachttoren die in 1652 werd gebouwd en tegenwoordig dienst doet als museum. In Punakha verblijft u twee nachten in het Uma Punakha.
Op dag 9 bezoekt u de Punakha Dzong. Onderweg passeert u het Punthsho Pelri paleis en diverse andere woningen van de Koninklijke familie. Punakha Dzong fungeert zowel als klooster als belangrijk administratief hoofdkwartier voor de Punakha regio. Het is tevens de winterresidentie van de leiding van de monastieke orde. Vervolgens bezoekt u het nonnenklooster Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang. Het tempelcomplex, gelegen op een heuvelrug, herbergt een permanent hoger onderwijs en meditatie centrum voor nonnen, waar, naast religieuze opleidingen, ook creatieve werkzaamheden worden verricht.In de middag bezoekt u Chimi Lhakhang, de tempel van de vruchtbaarheid, gebouwd ter nagedachtenis van de heilige Drukpa Kuenley. Drukpa Kuenley is één van de meeste favoriete heiligen in Bhutan. Hij reisde door Bhutan en Tibet en gebruikte liederen, humor en vaak extreme en zelfs obscene opvattingen om het volk te onderwijzen over het Boeddhisme. Veel (kinderloze) vrouwen reizen naar deze tempel af om te bidden en een 'wang' (zegen) te ontvangen. Om de tempel te bereiken maakt u een leuke wandeling van ongeveer twintig minuten. De tempel ligt op een heuvel en u loopt eerst nog door een klein plattelandsdorp.
In de avond verkent u de lokale markt van Punakha.

Dag 10-12

U heeft een transfer van Punakha naar Paro, met onderweg een stop bij de Simthoka Dzong.
In Paro verblijft u twee nachten in het Zhiwa Ling hotel.

Tijdens uw verblijf in Paro bezoekt u natuurlijk de Ta Dzong van Paro. Dit is een uitkijktoren bij de Paro Dzong en heeft een schitterende collectie eeuwenoude religieuze voorwerpen, thanka's, wapens, textiel en postzegels tentoongesteld. Vervolgens maakt u een mooie wandeltocht naar de Rinpung Dzong.


Op dag 11 bezoekt u het Taktsang klooster, ook wel bekend als Tiger’s Nest. Dit is één van de meeste bekende kloosters in het Himalaya gebergte, gebouwd op de rand van een rotswand ruim 900 meter boven de Paro vallei. Hierna bezoekt u de ruïnes van de Drukgyel Dzong. Deze dzong werd in 1649 gebouwd ter nagedachtenis van de overwinning op de Tibetanen. Na dit bezoek neemt u een kijkje bij een traditionele boerderij. Bhutanese boerderijen zijn zeer kleurrijk, decoratief en traditioneel gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker. Een bezoek aan een boerderij is zeer interessant en biedt een goede blik in de levensstijl van de lokale bevolking.


Dag 12-13

U neemt afscheid van Bhutan en vliegt van Paro via Delhi terug naar huis. U komt een dag later aan.

Route

Klik op de kaart voor een vergroting.

Typisch Talisman

 • Talisman combineerde de meest bijzondere en kleinschalige hotels van Bhutan in een prachtige rondreis;
 • Verblijven in guesthouses met enkel suites en prachtige kloosterforten;
 • Samen met uw gids maakt u een wandeling door de adembenemende Thimpu vallei;
 • U verblijft middenin het religieuze hart van Bhutan; Bumthang;
 • U brengt een bezoek aan één van de meest bekende kloosters van het Himalaya gebergte.

Prijs

Prijs per persoon bij twee samenreizende personen.

 • Vanaf € 6.395,- per persoon in de periode februari 2014 & juni t/m augustus 2014
 • Vanaf € 6.925,- per persoon in de periode maart t/m mei 2014 & september 2014

De exacte prijs is afhankelijk van de periode waarin u wenst te reizen.

Inclusief

 • intercontinentale vluchten in de economy class (vertrek vanaf Amsterdam / Brussel / Düsseldorf)
 • internationale vluchten met Druk Air in de economy class
 • alle luchthavenbelastingen en -toeslagen
 • genoemde transfers genoemde excursies
 • één overnachting in een Deluxe Room in The Oberoi Gurgaon op basis van logies en ontbijt
 • twee overnachtingen in een Deluxe Room in Hotel Taj Tashi, Thimpu
 • twee overnachtingen in een Deluxe Room in Gangtey Goenpa Lodge, Gangtey
 • twee overnachtingen in een Suite in het Yu-Gharling Resort, Bumthang
 • twee overnachtingen in een Deluxe Room in Uma Punakha, Punakha
 • twee overnachtingen in een Junior Suite in Hotel Zhiwa Ling, Paro
 • alle maaltijden tijdens uw verblijf in Bhutan
 • reisgids en landkaart Bhutan
 • valet parking service Schiphol
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Exclusief

 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • visum voor India
 • visum Bhutan