Living the Laos Life

19 dagen / 16 overnachtingen


Laos is het dunbevolkste land van Zuidoost Azie en verdient het om tijdens een rondreis in al haar facetten ontdekt te worden. Het is geen enorm grote bestemming maar wel een enorm veelzijdige! Deze reis neemt u mee langs de hoogtepunten van noord en zuid Laos en begint in de hoofdstad Luang Prabang. U verblijft in het noorden van Laos aan de oevers van de Mekong met de rijstvelden op de achtergrond en maakt een prachtige riviercruise in het zuiden van Laos waar u ook de eeuwenoude ruines van Vat Phou en de 4.000 eilanden van Siphandon bezoekt.

Dag 1-3

U vliegt naar Bangkok, waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent, die u naar het Millennium Hilton hotel brengt, waar u één nacht verblijft.

Dag 3-5

U vliegt van Bangkok naar Luang Prabang in het noorden van Laos. Na aankomst heeft u een transfer naar La Résidence Phou Vao, een heerlijk luxe hotel waar u twee nachten verblijft.Uiteraard gaat u tijdens uw verblijf in deze koloniale stad met een privégids op pad en bezoekt u enkele karakteristieke bouwwerken zoals het Koninklijk Paleis, Nationaal Museum en de indrukwekkende Wat Mai tempel. Een prachtige afsluiter van deze tour is het beklimmen van de 328 treden van de Mount Phousi en het schitterende uitzicht dat u heeft vanaf de top.

Op uw tweede dag maakt u een tocht per elektrische fiets. Met dit vervoersmiddel legt u met gemak grotere afstanden af. Tijdens de fietstocht neemt u een kijkje bij de levendige Phosy markt en Ock PopTock, een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van de traditionele weverij. U eindigt uw dag met een bezoek aan het Traditional Arts & Ethnology Center waar u een kijkje neemt in het verleden van de Laotianen. Er worden o.a. oude gebruiksvoorwerpen en traditionele kledij tentoongesteld.

Dag 5-7

U heeft deze ochtend een transfer naar de pier, want u reist vandaag per boot verder richting het noorden. De tocht over de Mekong brengt u eerst bij de grotten van Pak Ou. Na een bezoek aan de grotten vaart u verder richting de Kamu Lodge, een comfortabele lodge aan de oever van de Mekong.
U arriveert hier rond het middaguur en kunt gelijk aanschuiven voor de lunch. ’s Middags kunt u heerlijk ontspannen of deelnemen aan een activiteit. U kunt zelf rijst inplanten, een wandeling maken, vissen of een nabijgelegen dorp bezoeken. Op uw tweede dag trekt u uw wandelschoenen aan voor een stevige tocht naar de top van de berg. Onderweg bezoekt u een traditioneel bergdorpje en kunt u verkoeling zoeken bij een waterval.

Dag 7-8

U keert terug naar Luang Prabang, waar u nog één nacht verblijft. Tijdens een laatste bezoek aan de stad neemt u een kijkje bij de indrukwekkende tempels van Wat Xieng Thong, Wat Visoun en de Wat Aham. Vervolgens bezoekt u de Kuangsi watervallen op ongeveer 32 kilometer buiten de stad. De watervallen vormen enkele heldere poelen waar u heerlijk in kunt afkoelen. Op de terugweg passeert u enkele dorpjes van enkele etnische bevolkingsgroepen als de Ban Ou, Lao Loum en een Hmong dorp.


Dag 8-9

U vliegt van Luang Prabang naar Pakse in het zuiden van Laos. Deze stad biedt een prima uitvalsbasis om het natuurschoon van het zuiden te ontdekken.

’s Middags heeft u een korte stadstour door Pakse zelf en maakt u een tocht door het Boloven Plateau, waar u de indrukwekkende watervallen van Tad Yuang en Tad Fane bezoekt en een kijkje neemt bij één van de vele koffie- en theeplantages die het gebied rijk is.

Dag 9-12

De komende dagen staan geheel in het teken van zuidelijk Laos, waar de natuur nog helemaal ongerept is en dorpjes nog erg traditioneel zijn. U verkent dit prachtige stukje Laos tijdens de driedaagse Vat Phou riviercruise.U verblijft aan boord in een privéhut voorzien van douche, toilet en airconditioning. U geniet drie keer per dag van de uitstekende kookkunsten van de chef aan boord en gaat tijdens de cruise regelmatig van boord voor een bezoek aan lokale dorpjes, de mysterieuze Oum Muong bostempel, de eeuwenoude ruïnes van Vat Phou en Si Phan Don.

Op dit punt is de Mekong rivier wel veertien kilometer breed en bezaaid met vele bewoonde, maar ook onbewoonde eilandjes. Hier bezoekt u Khone Island, waar u een kijkje neemt bij de Franse spoorlijn en de indrukwekkende Pha Pheng waterval. De cruise eindigt weer in Pakse, waar u nogmaals een nacht in het Pakse Hotel verblijft.

Dag 12-13

U vliegt van Pakse terug naar Bangkok, waar u nogmaals een nacht in het Millennium Hilton verblijft.

Dag 13-15

Vandaag reist u op bijzondere wijze naar het Khao Yai National Park ten noorden van Bangkok. Het is geen gewone transfer, u legt namelijk een groot deel van de reis af per lokale trein en boot, waarbij u onderweg stops maakt bij een stadje, diverse authentieke markten en tempels. Nadat u in een lokaal dorp een volledige health check up ondergaat die wordt uitgevoerd door een gerespecteerde lokale dokter, reist u per auto naar Khao Yai.


De komende twee nachten verblijft u in het luxueuze Kirimaya Resort, prachtig gelegen en grenzend aan het Khao Yai National Park. Niet alleen is dit dus een ideale uitvalsbasis voor diverse wandeltochten door het park, u kunt hier ook heerlijk ontspannen in de spa of aan het zwembad. Er is hier ook een golfbaan, en wat u ook doet; iedere avond keert u terug naar één van de bijzondere restaurants die het resort rijk is.

Dag 15-18

Na uw verblijf in het Khao Yai National Park keert u weer zuidwaarts naar de pier in Rayong. Vanaf deze pier vertrekt uw privéboot naar het idyllische eiland Koh Samed, waar u nog drie nachten van de reis kunt nagenieten in het Paradee Resort. Hier komt u tot rust aan de parelwitte zandstranden en kunt u genieten van één van de vele behandelingen in de spa van het resort.

Dag 18-19

Na deze ontspannen dagen keert u terug naar de luchthaven van Bangkok. U vliegt terug naar huis. U komt een dag later aan.

Route

Klik op de kaart voor een vergroting.

Typisch Talisman

 • Op een zeer milieuvriendelijke en bijzondere manier verkent u Luang Prabang; per elektrische fiets
 • Vanaf Mount Phousi heeft u een schitterend uitzicht op Luang Prabang. Uw privégids, die samen met u de trappen beklimt, kan u honderduit vertellen over de geschiedenis van de stad en de tempels
 • Aan de oevers van de Mekong ligt de exclusieve Kamu Lodge, waar u overnacht in een luxe canvastent
 • U maakt kennis met het echte leven op de rivier wanneer u aan boord stapt van de Vat Phou Rivercruise
 • Het Kirimaya Resort ligt aan de rand van het Khao Yai National Park. Hier wordt een onvergetelijke natuurbeleving gecombineerd met culinaire hoogtepunten en prachtige golfbanen
 • De reis eindigt in een tropisch paradijs; u verblijft nog drie nachten in het Paradee Resort op Koh Samed

Prijs

Prijs per persoon op basis van twee samenreizende personen.

 • Vanaf € 4.850,- per persoon in de periode mei t/m september 2014
 • Vanaf € 5.050,- per persoon in de periode april 2014
 • Vanaf € 5.325,- per persoon in de periode januari t/m maart 2014

De exacte prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u wenst te reizen.

Gedurende de maand juni kan de Vat Phou Cruise niet worden uitgevoerd in verband met het droge seizoen.

Inclusief

 • intercontinentale vluchten in de economy class (vertrek vanaf Amsterdam / Brussel / Düsseldorf)
 • internationale en binnenlandse vluchten met Lao Airlines in de economy class
 • alle luchthavenbelastingen en -toeslagen
 • alle transfers en excursies op privébasis, m.u.v. de Vat Phou Cruise
 • driedaagse Vat Phou riviercruise door Zuid-Laos op basis van volpension en inclusief activiteiten (niet privé)
 • 2 overnachtingen in een Deluxe kamer in het Millennium Hilton Bangkok op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een in Garden View kamer in La Résidence Phou Vao op basis van logies en ontbijt
 • 2 overnachtingen in een luxe canvas tent in de Kamu Lodge op basis van volpension en inclusief activiteiten
 • 2 overnachtingen in een Deluxe kamer in het Pakse Hotel op basis van logies en ontbijt
 • 2 overnachtingen in een Plantation View kamer in het Kirimaya Resort op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een Garden Villa in het Paradee Resort op basis van logies en ontbijt
 • reisgids en landkaart
 • Valet Parking Service Schiphol
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Exclusief

 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • visum voor Laos