Sri Lanka, meest geschikte reisperiode

Sri Lanka heeft over het algemeen een warm, tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Als je het preciezer bekijkt, heeft het eiland echter een ongewone combinatie van klimaten. Het is mogelijk om in één dag van de tropische hitte naar een koele, mistige omgeving en daarna naar een droog gebied te reizen.

Er zijn twee belangrijke moessonseizoenen, één in het noordoosten (van december tot mei) en één in het zuidwesten (van mei tot september). In oktober en november komen op alle delen buien voor. De meeste dagen zijn echter zonnig en vochtig. Een korte regenbui is dan ook verfrissend en brengt een welkome afkoeling.

De kustregio in het zuiden is het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. In het centrale hoogland is het beduidend koeler en kan het ’s nachts zelfs koud zijn. Het op 300 meter hoogte gelegen Kandy heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De zee heeft het hele jaar door een temperatuur van 27 graden, maar van mei tot september wordt zwemmen in zee afgeraden vanwege de sterkte stroming.

Wanneer u per maand wilt weten welke gebieden wel of niet goed te bereizen zijn, kijkt u dan naar de seizoenstabel voor Azië

jan feb maa apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  • Zeer geschikt
  • Geschikt
  • Minder geschikt
Zuidwest Sri Lanka
Culturele Driehoek
Centraal Sri Lanka
Zuidoost Sri Lanka
Oostkust Sri Lanka
Colombo / Negombo