Kalahari Plains Camp

Algemeen
Ligging
Bereikbaarheid
Reisperiode
Kamertypes
Restaurants
Activiteiten
Spa
Familie
Prijsindicatie

Het Central Kalahari Game Reserve is 100% Kalahari. Hier vindt u struisvogels, springbokken, gemsbokken en giraffes; dieren die relatief weinig water nodig hebben. Het landschap bestaat uit zand, gras, lage bosjes en hier en daar een boom. Een boom in de Kalahari betekent schaduw, een uitkijkpost, mogelijkheid om te nestelen en nog veel meer. Bij bijna elke boom kunt u dan ook vogels of andere dieren verwachten. Variërend van een uil die wacht op de nacht, een hagedis op zoek naar insecten tot een slang die in een weversnest woont…..

De plekken waar het regenwater een tijdje blijft staan, zijn de zoutpannen. Dit zijn logischerwijs dus magneten voor wild. Na de korte regens, eind november t/m april, verandert het droge landschap plots in een groene oase en het sappige gras is dan erg aantrekkelijk voor grote kuddes dieren en hun jong. In het beroemde Deception Valley gaat u op zoek naar giraffes, gemsbokken en springbokken die zich hier verzamelen tot kuddes met een grootte zoals nergens anders. Roofdieren volgen in hun voetsporen, op zoek naar een aantrekkelijke prooi. Sensationeel!

Kalahari Plains Camp is de eerste tented lodge in dit prachtige natuurgebied en vormt zo een waardevolle toevoeging aan een verblijf in de Okavango Delta. Er zijn slechts tien ruime en zeer comfortabele tenten met badkamer ensuite. Het zwembad helpt u om de warme middag aangenaam door te brengen. Vanuit deze lodge verkent u de bijzondere landschappen van de Kalahari, van open vlaktes tot kleine acacia bossen, prehistorische duinen en fossiele rivierbeddingen. Hier kunt u waarnemen hoe de verschillende dieren in dit gebied overleven.

Het camp ligt in een afgelegen gedeelte van het Central Kalahari Game Reserve, in centraal Botswana. Het gehele reservaat (CKGR) is zo’n vijf miljoen hectare groot, daarmee het grootste reservaat van heel Botswana, en één van de grootste reservaten ter wereld.

U kunt ervoor kiezen om met British Airways via Londen naar Johannesburg te vliegen, en daarna direct door naar Maun in Botswana te vliegen. U kunt ook met KLM vliegen van Amsterdam naar Johannesburg, en hier een nacht in een comfortabel hotel doorbrengen alvorens u doorvliegt naar Maun. Vanaf Maun wordt u met een klein vliegtuigje naar het Central Kalahari Game Reserve gevlogen.


De beste reistijd voor Botswana is het droge winterseizoen van mei tot oktober. In deze tijd vermijdt u de regen en de hitte. Ook is het door de weinige begroeiing makkelijker om wild te spotten. Doordat het achterland vooral in september en oktober erg droog is, ziet u in deze maanden enorme kuddes olifanten en buffels bij de rivieren. Deze periode wordt ook wel de tijd van ‘survival of the fittest’ genoemd, omdat het wild soms letterlijk moet vechten om het schaarse water. Ook de maanden hiervoor en hierna zijn mooie periodes om naar Botswana af te reizen. Tijdens de Afrikaanse zomer, van november tot en met maart, valt de meeste regen, is het warm en is de natuur fantastisch mooi. Het landschap en het wild snakken na een zware tijd van overleven naar water en vers gras. Zodra de regen valt verandert het landschap in een groene oase en trekken er spectaculaire wolkenpartijen voorbij. Dit levert geweldige plaatjes op om te fotograferen! In deze tijd is er weer voedsel in overvloed en wordt er veel jong wild geboren binnen de kuddes, uiteraard op de voet gevolgd door vele roofdieren. Iedere periode heeft zo zijn charme, dus laat u door onze specialisten adviseren wat voor u het meest geschikt is. 

Er zijn hier tien canvas tenten, met een extra slaapruimte bovenop de tent zodat u kunt genieten van de sterrenpracht die zich hier in de avond openbaart. De tenten staan op een verhoging, zodat u altijd een natuurlijke airconditioning heeft en het uitzicht ononderbroken is.
Ontbijt, lunch en diner doet u in de hoofdtent, waar u ervoor kunt kiezen buiten te zitten of binnen te genieten van de gezellige sfeer wanneer de avond is gevallen. Wilderness Safaris werkt alleen met de beste producten en probeert altijd gebruik te maken van lokale bronnen. Uw maaltijden worden dus met veel zorg en passie voor Afrika bereid, en dat proeft u terug!
Er worden twee keer per dag gamedrives georganiseerd. Deze vinden ’s morgens en in de namiddag plaats, zodat u het beste van de Kalahari meekrijgt. Indien gewenst kunt u deelnemen aan een dagexcursie.

U kunt met één van de leden van de crew mee op pad, waarbij u te zien krijgt hoe de Bosjesmannen vroeger leefden en wat de traditionele levenswijze precies inhield. Dit is een leuke toevoeging op een verblijf hier, en geeft u een prachtige kijk op deze bijzondere cultuur.

Er is geen spa bij het Kalahari Plains Camp.
Kinderen zijn hier welkom en er is een familietent. Echter, door het malaria en tse tse risico raden wij u niet aan om met hele jonge kinderen te reizen naar de Kalahari.
Kalahari Plains Camp is op dit moment nog niet opgenomen in één van de reizen van Talisman travel design. Indien u graag deze accommodatie in uw reis verwerkt wilt zien, en meer inspiratie wilt opdoen over mogelijkheden in Botswana, belt u dan gerust of vult u ons contact formulier in. U kunt ook direct een offerte aanvragen. Wij sturen u dan zo snel mogelijk meer informatie toe.

Neem contact met mij op

Meer weten over Kalahari Plains Camp?

Vraag een offerte aan

Wilt u graag een offerte door ons laten samenstellen waarin Kalahari Plains Camp is opgenomen?

Deel deze pagina op...

Andere hotels, lodges en resorts in Botswana:
Banoka Bush Camp, Chitabe Camp, Duba Plains Camp , Jacana Camp , Jao Camp, Kwetsani Camp , Little Mombo Camp, Mashatu Tented Camp , Mombo Camp , Nxabega Safari Camp, San Camp, Sandibe Safari Lodge, Savute Under Canvas, Savuti Camp, Xaranna Tented Camp, Xigera Camp, Zambezi Queen, Zarafa Camp

Hotels, lodges en resorts in andere landen in Afrika:
Kenia, Mauritius, Mozambique, Namibië, Seychellen, Tanzania, Zuid-Afrika

Hotels, lodges en resorts op andere continenten:
Azië, Oceanië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika