Xigera Camp

Algemeen
Ligging
Bereikbaarheid
Reisperiode
Kamertypes
Restaurants
Activiteiten
Spa
Familie
Prijsindicatie

De beleving van Xigera (spreek uit als Keejera) Camp begint al als u aan komt vliegen. U scheert laag over het water, waar u doorgaans de eerste reigers en ooievaars (en misschien een zeearend) kunt spotten. Water blijft vervolgens tijdens uw verblijf in Xigera Camp centraal staan. Het hele camp is op palen gebouwd, zodat alles droog blijft bij een situatie met extreem hoog water (en die komen in de Okavango Delta nog wel eens voor). Dit helpt trouwens ook in de droge tijd om wat afstand tot het wild te houden. Het water rond Xigera Camp is daarnaast ideaal voor spectaculaire activiteiten. Per motorboot wordt u over riviertjes en smalle vertakkingen hiervan gevaren. In het geflankeerde riet en tussen de papyrus leven nijlpaarden en krokodillen. Een unieke feature bij Xigera is de loopbrug van eiland naar eiland. Dit is de enige manier voor roofdieren om van het ene eiland naar het andere te komen, zonder te hoeven zwemmen. Iedere avond wordt hier zand over uitgestrooid en glad gemaakt zodat u ’s morgens kunt zien welke roofdieren er door het camp hebben gedwaald in de nacht! Zo zult u de sporen van hyena’s, leeuwen en luipaarden leren ontdekken!

Wat misschien nog wel de meeste indruk achterlaat, is het fabelachtige decor van Xigera. Het riet, de papyrus en de weelderige palmeilanden zorgen voor een meer dan fotogenieke omgeving. Met enige inspanning herkent u in een paar dagen de karakteristieke “sausage tree”, de puntige takken van de “mangosteen”, het ovale bladerdek van de “amarula” en de varenachtige bladeren van de “wild date palm”.

Xigera Camp ligt in het hart van de Okavango Delta, op Paradise Island. Het ligt in het Moremi Game Reserve. Doordat Xigera Camp in een privé concessie ligt, zijn er geen andere camps in de buurt waardoor u tijdens uw activiteiten nauwelijks andere toeristen tegen zult komen.

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg. Wanneer u met KLM vliegt, komt u pas laat in de avond aan. U verblijft daarom eerst een nacht in Johannesburg, om de volgende dag uitgerust door te vliegen naar Maun, de hoofdstad van Botswana. Vanaf hier vliegt u met een klein vliegtuigje naar Xigera, in het Moremi Game Reserve.


De beste reistijd voor Botswana is het droge winterseizoen van mei tot oktober. In deze tijd vermijdt u de regen en de hitte. Ook is het door de weinige begroeiing makkelijker om wild te spotten. Doordat het achterland vooral in september en oktober erg droog is, ziet u in deze maanden enorme kuddes olifanten en buffels bij de rivieren. Deze periode wordt ook wel de tijd van ‘survival of the fittest’ genoemd, omdat het wild soms letterlijk moet vechten om het schaarse water. Ook de maanden hiervoor en hierna zijn mooie periodes om naar Botswana af te reizen. Tijdens de Afrikaanse zomer, van november tot en met maart, valt de meeste regen, is het warm en is de natuur fantastisch mooi. Het landschap en het wild snakken na een zware tijd van overleven naar water en vers gras. Zodra de regen valt verandert het landschap in een groene oase en trekken er spectaculaire wolkenpartijen voorbij. Dit levert geweldige plaatjes op om te fotograferen! In deze tijd is er weer voedsel in overvloed en wordt er veel jong wild geboren binnen de kuddes, uiteraard op de voet gevolgd door vele roofdieren. Iedere periode heeft zo zijn charme, dus laat u door onze specialisten adviseren wat voor u het meest geschikt is. 

Xigera telt maar 8 tenten in totaal. Hiervan is er één tent speciaal voor honeymooners, of wanneer u een romantisch verblijf wilt. Er is ook een tent voor de gids, die met u mee op pad gaat en u laat kennismaken met de wonderen van de delta.

De tenten staan op palen en liggen aan houten loopbruggen hoog boven de grond. Hierdoor bieden ze een prachtig uitzicht over de wildernis met haar bewoners onder u. Natuurlijk heeft u een en-suite badkamer, en wanneer u ’s avonds onder de buitendouche staat hoort u de nachtdieren ontwaken!

Uw verblijf bij Xigera (zoals bij vele safari-camps of lodges) is op basis van volpension. Dat betekent dat de maaltijden evenals de (lokale) drankjes zijn inbegrepen in uw verblijf. Onder een canvas doek is het restaurant en de pub (!) gevestigd. Vanaf hier kijkt u uit over de rivier die voor het camp langs stroomt. Een prachtige setting, voor elk moment van de dag!
In de zomer (november – juni) bestaan de activiteiten voor 40% uit landactiviteiten, en 60% uit water activiteiten. In de winder (juli – oktober) bestaan de activiteiten voor 20% uit landactiviteiten en 80% uit water activiteiten. Uiteraard is de hoogte van het water bepalend voor het soort activiteiten die u kunt ondernemen.

Gamedrives zijn hier spectaculair. Samen met een ervaren gids en tracker zoekt u naar sporen van het wild. Nog spannender is een wandelsafari. U kunt zo heel dichtbij het wild komen, een ontzettend bijzondere ervaring!

Absoluut uniek is het om voortgeboomd te worden door en lid van de Bayei-stam (de poler). Zij lijken vergroeid te zijn met de instabiele uitgeholde boomstam waarin u plaatsneemt. De rust van de omgeving en het geluidloos voortkabbelen zorgen voor een serene stemming. De poler boomt u langs waterlelies, kleurrijke vogeltjes en mini-kikkers. Zo wordt de aandacht (terecht) gevestigd op de kleine wonderen van de delta.

Er is geen spa bij Xigera Camp.
Wanneer u met kinderen tussen de 8 en 12 jaar reist, is het noodzakelijk dat u privé activiteiten boekt.
Xigera Camp is opgenomen in de reis:

Neem contact met mij op

Meer weten over Xigera Camp?

Vraag een offerte aan

Wilt u graag een offerte door ons laten samenstellen waarin Xigera Camp is opgenomen?

Deel deze pagina op...

Andere hotels, lodges en resorts in Botswana:
Banoka Bush Camp, Chitabe Camp, Duba Plains Camp , Jacana Camp , Jao Camp, Kalahari Plains Camp, Kwetsani Camp , Little Mombo Camp, Mashatu Tented Camp , Mombo Camp , Nxabega Safari Camp, San Camp, Sandibe Safari Lodge, Savute Under Canvas, Savuti Camp, Xaranna Tented Camp, Zambezi Queen, Zarafa Camp

Hotels, lodges en resorts in andere landen in Afrika:
Kenia, Mauritius, Mozambique, Namibië, Seychellen, Tanzania, Zuid-Afrika

Hotels, lodges en resorts op andere continenten:
Azië, Oceanië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika