Shangri-La`s Rasa Ria Resort

Algemeen
Ligging
Bereikbaarheid
Reisperiode
Kamertypes
Restaurants
Activiteiten
Spa
Familie
Prijsindicatie

Het Rasa Ria Resort is uitermate geschikt als verblijfplaats aan het begin of aan het einde van u rondreis door Borneo. Een uitgestrekt privéstrand en diverse zwembaden zorgen voor de nodige ontspanning, hoewel het resort ook uitgebreid aandacht besteedt aan activiteiten, zoals watersport. Bovendien is het Rasa Ria Resort geschikt voor elke leeftijd!

Het Rasa Ria Resort ligt op Sabah, één van de twee provincies van Maleisisch Borneo. Het ligt aan de noordkust op ongeveer drie kwartier rijden van Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah. Het resort wordt omgeven door enerzijds een uitgestrekt zandstrand en anderzijds de groene jungle.

U kunt vanuit Nederland dagelijks direct naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië vliegen, en vervolgens overstappen op een vlucht van ongeveer twee en een half uur naar Kota Kinabalu. Er vertrekken dagelijks zo’n tien vluchten vanuit Kuala Lumpur, dus er is altijd wel een geschikte vluchtverbinding te vinden. De transfer vanaf de luchthaven van Kota Kinabalu naar het Rasa Ria Resort duurt ongeveer drie kwartier.
jan feb maa apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  • Zeer geschikt
  • Geschikt
  • Minder geschikt
Maleisisch Borneo

Het Rasa Ria Resort beschikt over meerdere kamertypes. De superior kamers liggen aan de achterzijde van het resort en bieden uitzicht op het regenwoud. De gardenview kamers liggen aan de zeezijde, op de eerste verdiepingen. Vanuit de seaview kamers, op de hogere verdiepingen gelegen, heeft u een prachtig uitzicht over zee. De kamers in de nieuwe, luxe Ocean Wing van het resort zijn echter favoriet bij Talisman. Deze kamers zijn zeer ruim, compleet ingericht en hebben een terras of balkon met daybed en oversized bad.
Het resort heeft meerdere restaurant en bars. In The Coast kunt u genieten van de innovatieve Californische keuken. De Coffee Terrace biedt een internationale keuken en buffetten. Voor de Indische keuken brengt u een bezoekje aan Naan Restaurant. Bij de Pool Bar kunt u terecht voor een lichte snack voor bijvoorbeeld de lunch. Tevens bevindt zich bij het zwembad Tepi Laut, waar u lokale gerechten geserveerd krijgt. Tenslotte zijn er twee bars waar u ’s avonds terecht kunt voor een drankje en wat entertainment. Het is ook mogelijk om in een zeer intieme setting te dineren, bijvoorbeeld tijdens een “gazebo dinner” op het strand!
Hoewel er bij het Rasa Ria heel goed gerelaxt kan worden bij het zwembad of aan het strand, biedt het resort tal van mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Watersport, tennis, fitness en paardrijden behoren tot de mogelijkheden. Tevens kunt u bij het resort excursies boeken, zoals een snorkeltocht bij een nabijgelegen eilandje of een wandeling door het regenwoud.

Daarnaast heeft het resort haar eigen natuurreservaat met een rehabilitatieprogramma van orang-oetans. Het reservaat vormt eigenlijk een soort kleuterschool waar de jonge dieren worden voorbereid op de volgende fase van het programma in het natuurreservaat van Sepilok in het oosten van Sabah. Uiteraard is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan de jonge orang-oetans. U kunt hier zelfs een orang-oetan adopteren en zo bijdragen aan de opvang en rehabilitatie van deze dieren.
De Spa van het Rasa Ria Resort is gelegen bij het clubhuis van de Dalit Bay golfbaan. Vanaf het resort kunt u hier met een golfkarretje heen worden gebracht. De spa biedt diverse behandelingen om lichaam en geest te herstellen en tot rust te laten komen. Alle behandelingen worden voorafgegaan door een zuiverend voetritueel.
Het Rasa Ria Resort is geschikt voor alle leeftijden en voornamelijk voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er is een fijn zandstrand wat langzaam afloopt in zee en een kinderzwembad. Er is tevens een kidsclub waar kinderen worden vermaakt met sport en spel.
Het Rasa Ria Resort is opgenomen in de reizen:

Neem contact met mij op

Meer weten over Shangri-La`s Rasa Ria Resort ?

Vraag een offerte aan

Wilt u graag een offerte door ons laten samenstellen waarin Shangri-La`s Rasa Ria Resort is opgenomen?

Deel deze pagina op...

Andere hotels, lodges en resorts in Maleisië:
Bunga Raya Resort, Cameron Highlands Resort, Eastern & Oriental Hotel, Four Seasons Langkawi, Gaya Island Resort, Gayana Eco Resort, Macalister Mansion , Majestic Hotel Malacca, Mulu Marriott Resort & Spa, Pangkor Laut Resort, Ritz Carlton, Sepilok Nature Resort, The Andaman , The Danna, The Datai, The Westin Kuala Lumpur, Tiger Rock, Villa Samadhi

Hotels, lodges en resorts in andere landen in Azië:
Bali, Bhutan, Cambodja, China, Hong Kong, India, Japan, Java, Laos, Lombok, Malediven, Moyo Island, Myanmar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Vietnam

Hotels, lodges en resorts op andere continenten:
Afrika, Oceanië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika