Peru, meest geschikte reisperiode

Peru kent diverse klimaten in de verschillende gebieden. U moet rekening houden met grote regionale temperatuurverschillen. Over het algemeen kunt u het gehele jaar naar Peru afreizen. Talisman adviseert u de reisperiode van april tot november.

Aan de Costa heerst een droog klimaat. In de strook woestijnlandschap is regen zeldzaam met uitzondering van af en toe een korte motregen. Hier loopt de zomerperiode van december tot april. De temperatuur kan gedurende deze maanden oplopen tot 30 graden. In de wintermaanden juni, juli en augustus komt het kwik niet boven de 19 graden.

In de Sierra, de bergketens van de Andes, zijn de maanden mei tot september het droge seizoen met temperaturen tot 18 graden overdag en ’s nachts kan het soms zelfs vriezen met name in de hoger gelegen dorpen. Van december tot april is er de regentijd met enorme slagregens. Deze regens kunnen zelfs voor wegverzakkingen zorgen.

De Selva en het tropisch junglegebied van Peru kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 25 en 30 graden, veel zon en af en toe een korte, hevige regenbui. Hier is de luchtvochtigheid groot. Het droge seizoen loopt van mei tot september en in de maanden januari tot april kan het erg nat zijn.

jan feb maa apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  • Zeer geschikt
  • Geschikt
  • Minder geschikt
Andes
Amazone
Kust