Peru in stijl

20 dagen / 18 overnachtingen


Op hoog niveau kennis maken met de cultuur, de natuur en de culinaire geneugten van Peru: dat is wat u tijdens deze reis te wachten staat. U maakt een culinaire tocht door Lima én door Arequipa. In de Cañón del Colca gaat u condors spotten. In de uit vulkanisch gesteente opgetrokken ‘witte’ stad Arequipa kunt u gemoedelijk flaneren. U vaart over het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. In Cusco maakt u kennis met de precolumbiaanse en koloniale erfenis. En in  het Parque de la Papa en in de Heilige Vallei zult u onder de indruk raken van de bijzondere hooglandcultuur van de Andes, die gedurende de afgelopen eeuwen nauwelijks veranderd is. Het is maar een kleine greep uit de vele unieke uitstapjes die u tijdens deze reis zult maken. De absolute hoogtepunten zijn volgens ons de treinreizen door de Andes, een diner in het beroemde en bekroonde Astrid y Gastón restaurant en een reis langs de fotogenieke landbouwterrassen in de Cañón del Colca. Een zeer complete kennismaking met Peru op de echte Talisman manier.

Dag 1-3

U vliegt naar Lima. Na aankomst wordt u bij de luchthaven opgewacht door een medewerker van onze agent en per privétransfer naar het Miraflores Park Hotel gebracht, waar u twee nachten verblijft.


In Lima maakt u een interessante culinaire tocht door de stad en Talisman maakt voor u een reservering bij toprestaurant Astrid & Gastón. Dit restaurant mag zich sinds 2011 rekenen tot de beste 50 restaurants ter wereld, een culinaire ervaring op topniveau dus!

Dag 3-6

U vliegt van Lima naar Arequipa, gelegen aan de voet van de Misti vulkaan. Onder begeleiding van een privégids maakt u een tocht door deze prachtige stad en bezoekt u onder andere het eeuwenoude nonnenklooster Santa Catalina. Ook gaat u, in het kader van een gastronomische tour, naar de meest kleurrijke locale markt van de stad om inkopen te doen voor de lunch die u gaat bereiden. U verblijft drie nachten in een suite in het bijzondere Casa Andina Private Collection.


Dag 6-9

Vandaag reist u per auto van Arequipa naar de Cañón del Colca. Tijdens deze tocht komt u onder meer vicuñas, lama's en alpaca’s tegen. U verblijft drie nachten in Las Casitas del Colca, waar u de beschikking heeft over uw eigen luxe ‘casita’ met verwarmde plungepool! Vanuit de lodge kunt u tal van activiteiten ondernemen. Wat dacht u van een paardrijtocht, een wandeling of een bezoek aan het uitzichtpunt Mirador del Condor waar u condors kunt spotten?


Dag 9-12

De mystieke beleving van het Titicacameer begint al bij de transfer, eerst door het Andesgebergte steeds hoger naar de altiplano (hoogvlakte) toe. Het meer naast u en de intens blauwe lucht boven u zijn onbeschrijfelijk mooi. Vanuit het Titilaka hotel maakt u onder andere prachtige boottochten naar de kleine eilandjes waar de oorspronkelijke bewoners nog steeds volgens oude traditie leven!
 

Dag 12-15

U verruilt de auto voor de trein, en reist met de Andean Explorer over de magnifieke hoogvlakte richting Cusco, de oude hoofdstad van het Incarijk. U verblijft hier drie nachten in het luxe boutique hotel Inkaterra La Casona. Tijdens uw bezoek aan Cusco maakt u een stadstour en heeft u daarnaast voldoende tijd om op eigen gelegenheid rond te slenteren.

Dag 15-16

Wederom neemt u de trein en reist u van Cusco naar het stadje Aguas Calientes. Na aankomst wordt u naar het Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel gebracht waar u één nacht verblijft aan de voet van Machu Picchu in uw eigen hideaway.
De volgende dag bezoekt u Machu Picchu, de Incastad die in 1911 ontdekt werd. Samen met uw privégids verkent u dit schitterende en mysterieuze complex! In het Tampu restaurant, dichtbij de entree van Machu Picchu, gebruikt u de lunch. Op de menukaart staan exquise Peruaanse en internationale gerechten.


Dag 16-19

U reist van Machu Picchu naar de Heilige Vallei, waar u drie nachten in het luxe Rio Sagrado verblijft.

U bezoekt het Parque de la Papa, niet ver van Pisac in een zijdal van de Heilige Vallei. Het Parque de la Papa is een sympathiek, kleinschalig agro- en ecotoeristisch project waar de vaak straatarme boerenbevolking rechtstreeks van profiteert. Uw gids zal u vandaag rondleiden door het gebied en uitgebreid uitleg geven over de culturele en religieuze aspecten van het leven in de Andes alsook over het belang van de aardappel in deze cultuur.

Tijdens uw verblijft bezoekt u tevens Pisac, een dorp in de Heilige Vallei van de Inca's dat vooral op zondagen druk bezocht wordt vanwege de kleurrijke markt die hier plaatsvindt. Op de heuvel boven Pisac liggen de oude Inca's ruïnes, een complex met restanten van gebouwen rondom landbouwterrassen.


Dag 19-20

Na al deze indrukwekkende indrukken wordt u naar de luchthaven van Cusco gebracht. Via Lima vliegt u terug naar huis. U komt een dag later aan.

Tip!

Deze reis is te verlengen met een vierdaagse cruise door het afgelegen Pacaya Samiria Reserve in het indrukwekkende Amazonegebied! Met de gloednieuwe M/V Aria doorkruist u het doolhof van waterwegen en jungle bewoond door rivierdolfijnen, kaaimannen, reuzenotters, apen, anaconda’s en allerlei tropische vogels. Tijdens de tocht gaat ook regelmatig van boord voor een wandeling door de jungle.

Route

Klik op de kaart voor een vergroting.

Typisch Talisman

 • Een zeer complete kennismaking met alle hoogtepunten van Peru in een comfortabel reistempo
 • U begint uw reis in Lima met een culinaire tour
 • Beleef de culinaire en culturele hoogtepunten van Arequipa
 • Op zoek naar de Andescondor met een spanwijdte van wel 3 meter
 • Verblijven aan het hoogst bevaarbare meer ter wereld met een scala aan excursiemogelijkheden
 • Per luxe trein naar Machu Picchu
 • Verblijven aan de voet van Machu Picchu en een prachtige dagtocht onder begeleiding van een ervaren privégids naar dit wereldwonder

Prijs

Per persoon bij twee samenreizende personen.

 • Vanaf € 7.995,- per persoon in de periode januari t/m juni 2014
 • Vanaf € 8.295,- per persoon in de periode juli t/m half december 2014

De exacte prijs is afhankelijk van de periode waarin u wenst te reizen. Kerstperiode op aanvraag.

Inclusief

 • intercontinentale vluchten in de economy class (vertrek vanaf Amsterdam / Brussel / Düsseldorf)
 • binnenlandse vluchten met LAN in de economy class
 • luchthavenbelastingen en -toeslagen
 • genoemde transfers en excursies op privébasis
 • 2 overnachtingen in een Deluxe Suite Ocean View in het Miraflores Park Hotel op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een Suite in Casa Andina Private Collection Arequipa op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een Superior Room in Casitas del Colca op basis van volpension
 • 3 overnachtingen in een Dawn/Dusk kamer in het Titilaka Hotel op basis van volpension
 • 3 overnachtingen in een Patio Suite in Inkaterra La Casona op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in een Superior kamer in Inkaterra Machu Picchu Pueblo op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een Deluxe kamer in Rio Sagrado op basis van logies en ontbijt
 • reisgids, landkaart en taalgids Peru
 • Valet Parking Service Schiphol
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Exclusief

 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering