Trans Andean Lodge to Lodge trek to Machu Picchu

14 dagen / 12 overnachtingen


Dit wordt een fantastisch, exclusief en comfortabel avontuur. Deze trek is een unieke mogelijkheid om de fascinerende oudheid, de geschiedenis van de Inca's te beleven gecombineerd met kleurrijke hedendaagse cultuur, panoramische landschappen en tropische flora en fauna.

Dag 1-3

U vliegt naar Lima, de hoofdstad van Peru. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw chauffeur en heeft u een transfer naar Casa Andina Private Collection Miraflores, het hotel waar u twee nachten zult verblijven. Tijdens uw verblijf maakt u kennis met het koloniale gedeelte van de stad en de gastronomie.

Dag 3-5

U vliegt van Lima naar de gezellige stad Cusco in de Andes. Het is een bedrijvige stad vol Inca historie! De komende dagen heeft u de tijd om goed te wennen aan de hoogte. U verblijft in Cusco twee nachten in Casa Andina Private Collection Cusco, een stijlvol hotel gesitueerd in een schitterend koloniaal pand op loopafstand van het centrum.

Dag 5-6

Vandaag begint het avontuur: de Trans Andean trek. Tijdens deze trek verblijft u in totaal in vier verschillende mountainlodges met privébadkamer. Omdat u zich buiten de gebaande paden zult gaan begeven, komt u bijna geen andere toeristen tegen. Dit maakt de expeditie tot een bijzondere en exclusieve ervaring. U wordt in Cusco opgehaald bij uw hotel en naar de eerste mountain lodge gebracht, de Salkantay Lodge. U verblijft hier twee nachten. Vanuit de lodge heeft u een schitterende uitzicht op de Salkantay berg, de heilige Inca gigant van maar liefst 6270 meter hoog.

Dag 6-7

Om gewend te raken aan het lopen door het Andesgebergte kunt u vandaag een circa vier uur durende tocht maken naar een prachtig gletsjermeer. U overnacht wederom in de Salkantay Lodge.


Dag 7-8

Het echte werk gaat beginnen! U bedwingt vandaag een pas die op maar liefst 4600 meter hoogte ligt. Wanneer u deze pas bereikt heeft, geniet u van een waanzinnig uitzicht op het Vilcabamba gebergte. De inspannende tocht eindigt bij de Wayra Lodge, waar u een warme hot tub wacht.

Dag 8-9

Na de inspannende tocht van gisteren is het vandaag tijd voor een eenvoudigere trek. U zult voornamelijk bergafwaarts lopen langs de Salkantay rivier. Naarmate u verder komt wordt het landschap om u heen steeds groener. Rond lunchtijd arriveert u bij de Colpa Lodge, waar u wordt belooond met een een weldadige Pachamanca maaltijd, een traditionele Peruaanse maaltijd met verschillende soorten vlees, bonen en aardappels.

Dag 9-10

U vervolgt uw reis richting het dorpje Lucmabamba. De tocht begint al vroeg en leidt u door de Santa Teresa vallei. Door de aanwezigheid van koffieplantages en boomgaarden waar fruit wordt geteeld zult in deze omgeving meer lokale bevolking tegenkomen dan op andere stukken van de trekking. U eindigt de tocht bij de Lucma Lodge, waar u één nacht verblijft.

Dag 10-11

Vandaag loopt u bergopwaarts naar de Llactapata pass op zo'n 2700 meter hoogte. Hier zult u in de verte voort het eerste Machu Picchu aanschouwen, terwijl u geniet van een welverdiende lunch. 's Middags loopt u weer bergafwaarts langs bamboebossen, boomgaarden en koffieplantages. U overlnacht in het dorpje Aguas Calientes, onderaan de berg waarop Machu Picchu gebouwd is.

Dag 11-12

Machu Picchu gaat 's ochtends al om zes uur open, dus u zit vroeg aan het ontbijt alvorens u per bus in ongeveer een half uur naar dit mysterieuze complex gebracht wordt. Uw gids geeft een uitgebreide rondleiding door deze bijzondere Inca stad. Na de lunch stapt u op de trein richting Cusco en wordt u naar uw hotel gebracht. U overnacht wederom in Casa Andina Private Collection Cusco.

Dag 12-13

U heeft nog een hele vrije dag om heerlijk door Cusco te wandelen, een terrasje te pakken en 's avonds te borrelen aan Plaza de Armas en na te genieten van deze intensieve, maar fantastische trekking.

Dag 13-14

U wordt bij uw hotel opgehaald en heeft een transfer naar de luchthaven. Via Lima vliegt u terug naar huis. U komt een dag later aan.

Route

Klik op de kaart voor een vergroting.

Typisch Talisman

 • U heeft voldoende tijd om de pittoreske en koloniale stad Cusco te verkennen;
 • Deze trekking is een actieve en tevens unieke zevendaagse trektocht voor echte avonturiers. U wandelt een schitterende route die u meeneemt van de gebaande paden. U begint in Cusco en eindigt bij het magische Machu Picchu;
 • Tijdens de zevendaagse trektocht verblijft u in vier verschillende, unieke mountainlodges. Een warme douche (soms zelfs een jacuzzi), heerlijke diners en een superzacht bed staan hier iedere avond op u te wachten;
 • Na een uitgebreide rondleiding door Machu Picchu heeft u in Cusco nog enkele dagen de tijd om bij te komen van de avontuurlijke reis alvorens u huiswaarts keert.

Prijs

Prijs per persoon op basis van twee samenreizende personen.

 • Vanaf € 4.825,- per persoon in de periode maart t/m juni 2014 & november t/m half december 2014
 • Vanaf € 5.325,- per persoon in de periode juli t/m oktober 2014

De exacte prijs is afhankelijk van de periode waarin u wenst te reizen. Kerstperiode is op aanvraag.

In januari en februari zijn de mountain lodges gesloten.

Inclusief

 • intercontinentale vluchten in de economy class (vertrek vanaf Amsterdam / Brussel / Düsseldorf)
 • binnenlandse vluchten in de economy class
 • alle luchthavenbelastingen en -toeslagen
 • alle transfers en genoemde excursies
 • 2 overnachtingen in een Superior kamer in Casa Andina PC Miraflores op basis van logies ontbijt
 • 4 overnachtingen in een Superior kamer in Casa Andina PC Cusco op basis van logies ontbijt
 • 7-daagse Trans Andean Lodge to Lodge trekking inclusief overnachtingen gidsen, bagagetransport en 6 overnachtingen in 4 verschillende lodges op basis van volpension
 • reisgids, landkaart en taalgids
 • Valet Parking Service Schiphol
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Exclusief

 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

Gerelateerde artikelen