Reisverslag Bali - Cultuur
door Andy Heitinga

Reisverslag uit Bali
Bekijk de Bali reizen op talisman.nl.
Door Andy Heitinga
Datum 21 april 2011

Hallo Marjolein,

We zijn afgelopen maandagochtend goed aangekomen op Schiphol.
Allereerst mijn/onze complimenten voor de reis en de service die jullie voor ons verzorgd hebben. Het is in elk opzicht geworden zoals je beloofd had. Ik zal mijn bevindingen iets meer specificeren zodat je een goed beeld heb van jullie product.

Plannen van de reis:
Voorafgaand is het een prettige manier van samenwerken geweest om de reis geheel in de sfeer en naar de wensen van mij voor mijn vader samen te stellen. Je hebt goed aangevoeld wat ons plan was. De gekozen locaties zijn meer dan uitmuntend, opvang en transfers naar andere locaties uitstekend en de gids(en) en chauffeurs waren zeer vriendelijk en prettig in omgang. Kortom wat de algemene reis betreft was het voor ons zorgeloos en geweldig georganiseerd.

Korte samenvatting;
Het vliegen met Cathay Pacific is voor grote reizen naar Azië een aanrader. Comfortabel (vooral business class), goede service en lekker eten.

Opvang/gids en chauffeur Jakarta, Puncak en Bandung;
Verassend dat het een gezellige Indonesische (goed Nederlands sprekende) dame was (mijn vader kon lekker Indonesisch met haar kletsen) en een hele aardige en welwillende chauffeur. We waren meteen in de juiste sfeer. Zij hebben ons vakkundig en leuk begeleid naar de gewenste locaties en begrepen goed dat het een nostalgische reis voor mijn vader was. Voelde ook goed aan wanneer het te veel werd voor mijn vader. Wel jammer was dat zij en de chauffeur de weg in Bandung niet zo heel erg goed kende, evenals het koloniale verleden. Het koste iets meer tijd om e.e.a te vinden, vooral ook omdat mijn vader zich moeilijk kon oriënteren omdat er in 53 jaar natuurlijk erg veel veranderd is. Maar we zijn er meer dan tevreden over.

Hotel Mulia Senayang Jakarta;
Een geweldig chique hotel. Erg groot en een beetje protsdanig. Een fantastische service en uiterst (grote) comfortabele kamers. Wel erg internationaal. In dit hotel kostte het ons enige moeite om te beseffen dat we in Indonesië waren. En door de omvang van het hotel voelde we ons af en toe wel erg klein en verloren.

1 negatief punt over dit hotel: ondanks dat het ook een hotel vol business is moest je hier wel betalen voor gebruik van internet en op alle andere locaties was het bij de service in begrepen.

Transfer van Jakarta via de Puncakpas naar Bandung verliep naar wens. Gestopt bij de Botanische tuin en Paleis Buitenzorg in Bogor.

Savoy Homan Bandung
Dit hotel sloeg de plank meteen raak. Een geweldig hotel op een prachtige locatie, geheel nog in de sfeer van weleer. Mijn vader was helemaal in zijn sas. Perfecte service, goed en betaalbaar eten. Het bezoeken van de locaties in Bandung kostte enige moeite om bovengenoemde redenen.

De dagen in- en transfers naar de grote steden was ondanks alle service en begeleiding toch erg vermoeiend voor mijn vader. Enerzijds door zijn leeftijd en anderzijds door de hektiek van de steden. Maar zowel hij als wij hebben er erg van genoten en een goed beeld gekregen van het Indonesië van toen en nu.

Transfer naar vliegveld Bandung en vlucht naar Denpasar Bali. Zowel de aankomst op Jakarta als ook het vertrek uit Bandung naar Bali ging inclusief het inchecken, bagage en douane zeer soepel. In Denpasar zijn we goed ontvangen en we waren heel snel op onze bestemming.

Ahimsa Beach Jimbaran.
Om niet vermelde redenen kregen wij een 6 persoons villa i.p.v. een 4 persoons. Maar dat was geen straf. Een beeldschoon en uiterst smaakvol ingerichte villa. Een aanrader voor een ieder die in volle privacy wil genieten.In geen enkel geval iets tekort gekomen, ook niet qua eten en prachtig dicht gelegen bij het strand. Ook hier weer een geweldige service, geen overdreven 'knipmessen' maar vooral warm en persoonlijk.

Transfer naar Allia Manggis
Verassend dat we ook hier een gids bij hadden. Was extra leuk dat we onderweg nog enkele bezienswaardigheden hebben bezocht. Ook hiervoor weer complimenten.

Alilla Manggis
De kamers waren niet zo super luxe als de vorige locaties maar uiterst comfortabel. Maar was ook niet zo belangrijk want het resort en omgeving was meer dan geweldig. En een top-keuken! Omdat mijn vader vrij vermoeid was hebben we voornamelijk het avondeten op het resort genoten. Goed betaalbaar en zoals eerder vermeld een geweldige keuken. Ook hier weer een uitstekende service.

Kortom alle locaties waren top, geweldige service en uiterst hygiënsich.

Ik kan zo nog wel even doorgaan maar uit mijn verhaal zul je wel op maken dat de reis in elk opzicht geslaagd is. Mede dankzij Talisman.

Ondanks het prijskaartje heb ik totaal niet het gevoel dat we te veel betaald hebben. In tegendeel. Ik zal dan ook met plezier Talisman aanbevelen voor dit soort van speciale reizen.

Mocht je nog vragen hebben of dat ik e.e.a. toelicht dan hoor ik dat graag.

Mede namens mijn familie zeer grote dank voor het geweldige product!

Met vriendelijke groeten,

Andy Heitinga
Overige reisverslagen van reizigers die Bali hebben bezocht

Door Mieke en Hennie Spitters
op 25 augustus 2011

Hallo Annelies,

Ik moet jullie een heel groot compliment maken voor de wijze waarop jullie te werk gaan. Vanaf ons eerste contact (gaf meteen een goed gevoel), de aandacht die aan de offerte en reisbevestiging besteed is, de opvang en begeleiding tijdens de reis, het bij thuiskomst even nabellen ... lees het volledige reisverslag 'Bali Reis' door Mieke en Hennie Spitters

Door Andy Heitinga
op 21 april 2011

Hallo Marjolein,

We zijn afgelopen maandagochtend goed aangekomen op Schiphol.
Allereerst mijn/onze complimenten voor de reis en de service die jullie voor ons verzorgd hebben. Het is in elk opzicht geworden zoals je beloofd had. Ik zal mijn bevindingen iets meer specificeren zodat je een goed

Door De heer en mevrouw Steinhauser
op 17 december 2009

Beste Kim,
Dankzij je inzet voor onze reis naar Indonesie en de reis met de Katharina hebben wij een reis om nooit te vergeten gehad, de reis met de Katharina (Kei-Kupang) was nog mooier dan de vorige reis met de Katharina .Als extra kregen wij 1 dag voor onze thuiskomst bericht dat onze ... lees het volledige reisverslag Bali door De heer en mevrouw Steinhauser

Door Bonita van Rummelen en Jan Hoek
op 20 oktober 2008

Vandaag thuis gekomen van een heerlijke vakantie op Bali en we werden al meteen verrast met een prachtige bos bloemen.
Daarvoor onze hartelijke dank.
Zowel het Karma Jimbaran als The Balé waren geweldig.
Het enige min puntje was dat uw agent Pacto ons niet stond op te wachten voor de transfer ... lees het volledige reisverslag Bali door Bonita van Rummelen en Jan Hoek

Door marcel van leeuwen en Cindy de Rek
op 11 september 2008

Droomcombinatie Bali augustus 2008.

Dat was het zeker! Na onze wensen kenbaar gemaakt te hebben ,kwam het volgende voorstel tevoorschijn: 5 dagen waka di ume,heerlijk ontspannen tussen de rijstvelden, zeer goede sfeer, vlakbij het gezellige Ubud. Doe de ochtendtracking door de rijstvelden, erg ... lees het volledige reisverslag Bali door marcel van leeuwen en Cindy de Rek

1
2

Reisverslagen van andere landen in Azië