Talisman - National Geographic Traveler

Take Five - Vanaf het water

Samen met National Geographic Traveler selecteerde Talisman vijf zeldzaam mooie boottochten. Welke bestemming wilt u graag terugzien met een uitgebreide reportage in National Geographic Traveler?

Wij inspireren u graag met meer informatie over de bestemmingen, uiteraard. Stemmen op uw favoriete bestemming doet u op de website van National Geographic Traveler.

Stem & Win

Indien u uw stem uitbrengt, maakt u kans op een Leica D Lux 5 Camera!

Stemmen op uw favoriete bestemming!

Vietnam - Ontdekkingsreis over de Mekong

De pittoreske Mekong Delta in Vietnam is het décor waar u langzaam doorheen vaart aan boord van een authentieke sampan (Vietnamese boot) omgetoverd tot privévaartuig. Wij kozen bewust voor de organisatie Mango Cruises, zij weten keer op keer bijzondere en “off-the-beaten-track” routes te vinden die u kennis laten maken met het echte leven in en om de Mekong. Drijvende markten, visserij, koloniale huizen en traditionele ambachten zijn slechts enkele voorbeelden hiervan…Australië - Droomtocht over het Ningaloo Reef

Het Ningaloo Reef aan de westkust van Australië is misschien niet zo bekend en populair als het Great Barrier Reef aan de oostkust, maar is zeker het verkennen waard. In het juiste seizoen zwemt u hier met walvishaaien, maar ook buiten deze maanden om snorkelt en zwemt u hier naar hartenlust met zeeschildpadden, mantarays, white-tipped sharks, dugongs…

U verblijft aan boord van “Shore Thing”, een ruim en luxe jacht dat plaats bidet aan slechts een handjevol gasten. Verwacht een unieke, exclusieve en toch “down to earth” Australie beleving.

India - Varen over de wateren van Malabar

De Lotus is een Indiase “houseboat”. Elegant, kleurrijk en zeer kleinschalig met slechts twee ruime suites aan boord. Dit is uw ideale hideaway om de Valiyaparamba backwaters te verkennen, het enorme waternetwerk bestaande uit grote meren, rivieren en kanalen in Malabar in het uiterste zuiden van India. U verblijft hier altijd op prive basis, en wordt compleet in de watten gelegd door de altijd vriendelijke crew terwijl u kennismaakt met het leven aan de oevers.
Namibië & Botswana: Safari op de Zambezi

De Zambezi Queen is werkelijk waar een drijvende hideaway; het lijkt wel een kleinschalig boutique hotel, maar dan wel op een hele bijzondere locatie!! Dit drijvende kunstwerk biedt fantastische suites, ingericht met inspirerend Afrikaans design. De ruige wildernis strekt zich letterlijk voor uw suite uit; de Chobe rivier trekt enorme aantallen wild vanuit zowel Namibie als Botswana. Waarom zou u met hordes andere toeristen er per jeep op uit treken, wanneer u een unieke safari kunt beleven vanuit uw eigen luxe suite aan boord van de Zambezi Queen?! Iedere dag trekt u er met de beste gidsen op uit, om thuis te komen in een comfortabele en gezellige lounge waar de huisgemaakte lekkernijen alweer staan uitgestald en de wijn speciaal voor u wordt opengetrokken.

Antarctica - Expeditiecruise om nooit te vergeten

Een Antarctische expeditiecruise is onvergetelijk, dat staat vast! Vanaf het “Einde van de Wereld” start uw cruise met de tocht over de beruchte Drake Passage. Deze vaak heftige overtocht is al snel vergeten zodra u de ijsschotsen van het Antarctisch Schiereiland voorbij ziet drijven. De M/V Plancius is in 2006 door Oceanwide Expeditions aangekocht en omgebouwd tot comfortabel cruiseschip. Het werd jarenlang door de Nederlandse marine gebruikt voor oceanografisch onderzoek en vaart dan ook nog steeds onder de Nederlanse vlag…