Praktische informatie

Klimaat

Het klimaat van Indonesië kent grofweg twee seizoenen: een nat seizoen en een droog seizoen. De noordoost moesson zorgt tussen november en april voor overvloedige regenval op Java. De luchtvochtigheid is in deze periode overal hoog. In het droge seizoen, van mei tot en met oktober, voert de zuidoost moesson vanaf Oceanië droge lucht aan. Hoe verder u naar het oosten reist, hoe korter het regenseizoen is. De overgangsperiode van nat naar droog worden gekenmerkt door een afwisseling van zonnige dagen en regenbuien. Houdt u er overigens rekening mee dat het in hooggelegen gebieden, zoals in Malang bij de Bromo vulkaan, een stuk koeler kan zijn.

Op Bali en Lombok is het weer het gehele jaar door prachtig. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 30C en er is een hoge luchtvochtigheidsgraad. De regentijd loopt van november tot en met maart. De natste maand is januari, maar zelfs dan duren de buien vrijwel nooit langer dan een paar uur.


Meest geschikte reisperiode

Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Indonesië
Java
Bali
Lombok
Moyo Island
Legenda
Minder geschikt
Geschikt
Zeer geschikt

PERSOONLIJK ADVIES

Afspraak maken

Maak een belafspraak en u wordt teruggebeld op het moment dat het u schikt of maak een afspraak en bezoek ons kantoor in de historische binnenstad van Dordrecht om uw reiswensen met een specialist te bespreken.