Door: Frans en Marjan
Aircruise Antarctica, een begrip omdat je vliegt over de Drake Passage.

Een prachtige samenkomst van woeste golven van 2 elkaar ontmoetende oceanen. Met de ruige zee.... die wilden we niet ervaren op een boot. Twee dagen heen, twee dagen terug...... zee ziek. En dat alles omdat het doel is zo gezond mogelijk Antarctica te bereiken en dan af te zakken tot onder die magische grens van de Zuid-Pool cirkel. Een prachtig alternatief is de Aircruise.

Twee uurtjes vliegen over die kolkende massa en dan 9 dagen cruise. Cruise met landingen op het continent. Om te genieten van de natuur. En onder de Zuid- Pool cirkel geweest te zijn. Een wens die we hadden. En dan op zoek naar een bureau die dat alles regelt. Talisman. Na wat mail en telefonisch contact is het geregeld. Boeken!!! Onze droomreis is werkelijkheid geworden. Het was fantastisch!!!! Tot in de puntjes geregeld. Alles klopte. Alleen kan Talisman niet duidelijk maken wat het is om echt in die wereld te zijn........dat kan niemand. Dat kan je alleen zelf, maar als het zo uitmuntend geregeld is dan is de ervaring puur. Wij hebben genoten, met dank aan Talisman.

Ook de dagen in Santiago met een privé gids waren geweldig. De hotels waren prima en 9 dagen op de boot all inclusive en de fantastische staf die veilig is en het doel nastreeft om die cirkel te kruisen. Top! We hebben de Zuid-pool cirkel gepasseerd. We hebben landingen gedaan en met Zodiac boten tussen ijsbergen en walvissen gevaren. Het kostte inspanning en flexibiliteit van de staf en de deelnemers. Maar dat is heerlijk, de mens denkt de natuur te kunnen maken. Gelukkig is dat niet zo. Als je hier tegen kan en je de perfecte organisatie van Talisman weet te waarderen dan is dit de droomreis die we een ieder kunnen aanbevelen.

Frans en Marjan