In vino veritas: verblijf in kleinschalige wijnlodge aan de voet van de Andes

Een gepassioneerde levensstijl is niet exclusief voorbehouden aan een bepaald volk. Maar dat de Argentijnen weten wat passie is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Volgens sommigen komt dit doordat een groot deel van de bevolking, maar liefst 40 procent, van Italiaanse afkomst is. Hoe het ook zij, Alpasión Lodge is een goed voorbeeld van waar passie toe kan leiden. 

Louter goede recensies

Een groep wijnliefhebbers kwam op een avond bijeen en besloot om een schitterende lodge te bouwen en een tweetal eigen wijnlabels te ontwikkelen: de Alpasión Malbec en de Alpasión Private Selection. In 2014 kwam daar nog een derde kwaliteitslabel bij: WhataboutMe? Inmiddels is moeilijk te zeggen wat nu de grootste bekendheid geniet: de wijnen of de lodge. Alpasión Lodge is alle andere hotels in Valle de Uco al lang voorbijgestreefd en staat op Tripadvisor fier bovenaan met louter goede recensies. Proef de geneugten van het goede leven, laaf u aan een goed glas wijn en geniet van het sublieme landschap dat aan uw voeten ligt. Dat, en niets anders, is de propositie van Alpasión Lodge. Verkwikt en uitgerust reist u na uw verblijf weer verder naar uw volgende bestemming. 

Bevoorrecht

De bevoorrechte locatie aan de voet van het machtige Andesgebergte is één van de aantrekkelijke facetten. De kleinschaligheid en de excellente service zijn andere sterke punten. Vijf tweepersoonskamers en één familiekamer, groter is het niet. Iedere kamer is voorzien van een privéterras met uitzicht op de Andes. De namen van de kamers zijn vernoemd naar wat men in de Oriënt 'de elementen' noemde: Hout, Aarde, Lucht, Water, Vuur, Metaal (maar dan in het Spaans). Hier heerst de onverbiddelijke waarachtigheid van de natuur, dat blijkt uit alle details. Zelfs het personeel heeft iets aards over zich, zoals eigenlijk alles hier aards is. De grootsheid van de Andes is alomtegenwoordig, valse pretenties krijgen geen kans. Er gaat dan ook een enorme rust uit van zowel de lodge als de naaste omgeving. 

Veel te doen

Vanuit de Alpasión lodge kunt u veel activiteiten ondernemen, maar een kennismaking met wijn staat hier natuurlijk voorop. In de wijnkelder kunt u een breed scala aan wijnen proeven, en de omgeving van de lodge leent zich uitstekend voor het maken van veelbelovende wijnexcursies. Andere activiteiten die u hier voor u geregeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld golfen, fly-fishing, spabehandelingen en paardrijden. Tot de faciliteiten van Alpasión Lodge behoren een buitenzwembad met bubbelbad, een gourmet restaurant en een dakterras dat duizelingwekkende uitzichten biedt op de bergen en de wijnlanden. Aan het einde van de middag kleuren de rotsen rood. Was rood niet de kleur van de passie? 

Copieuze maaltijd

De maaltijden in de Alpasión Lodge zijn voor de gasten altijd iets om naar uit te kijken. In het restaurant wordt gebruik gemaakt van de "Parrilla" (barbecue), een klei-oven en stoofpannen. Er worden lokale ingrediënten gebruikt en de groenten en kruiden komen uit de eigen tuin. Natuurlijk worden alle gerechten op passende wijze gecombineerd met de eigen wijnen. Het restaurant ligt naast de lodge en biedt niet alleen plaats aan de gasten van Alpasión. Ook veel mensen uit de streek komen hier graag; wie wil er nu niet, op een speciale plek, genieten van een copieuze maaltijd? 

Tripadvisor over Alpasión Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Argentinië