Dit magische hotel, vol met prachtige kunst, maakt het eenvoudig om van de schitterende natuur en van mooie dingen van het leven te genieten

Het kleinschalige wijnhotel Casa Antucura in de Uco Vallei, 100 km ten zuiden van de stad Mendoza, geeft de uitgelezen kans om optimaal van het fantastische wijngebied te genieten. Alles is bijzonder aan dit elegante hotel en de gastvrijheid is enorm. Op de begane grond van het huis staat alles in het teken van wijn en culinaire hoogtepunten; hier bevindt zich het restaurant dat de meest verfijnde gerechten serveert, uiteraard in combinatie met de mooie wijnen uit de streek. Heel bijzonder is de schitterend ontworpen bibliotheek met een collectie van 8.000 boeken en prachtige muurschilderingen. Een middag met een goed boek en een glas Antucura wijn in een comfortabele stoel bij de openhaard, is simpelweg verrukkelijk. Een magische plek voor natuurliefhebbers en echte levensgenieters. 

Wijnhuizen bezoeken

In de parkachtige tuin met prachtige rozen kunt u heerlijk ontspannen in een van de comfortabele ligstoelen bij het zwembad. Wijnhuizen als Salentein en O Fournier bevinden zich binnen een straal van 20 km van het hotel, zodat u hier gemakkelijk naartoe kunt rijden met uw eigen huurauto of in gezelschap van een Engelssprekende gids. U kunt ook gebruik maken van de fietsen van het hotel. 

Het machtige Andesgebergte op de achtergrond

De 8 luxe kamers (4 Master Suites en 4 Junior Suites) zijn ruim, stijlvol en licht en bevinden zich op de eerste verdieping van het statige huis. Iedere kamer heeft een unieke inrichting en een prachtig uitzicht over de uitgestrekte wijngaarden met op de achtergrond de besneeuwde toppen van het machtige Andesgebergte. Op de begane grond staat alles in het teken van wijn en culinaire hoogtepunten; hier bevindt zich het restaurant dat de meest verfijnde gerechten serveert, uiteraard in combinatie met de mooie streekwijnen. 

Topwijnen en Black Angus

Tip: Vlakbij ligt Bodegas Salentein dat in 1997 is opgericht de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Er zijn hier drie wijngaarden te vinden: Wijngaard San Pablo, La Pampa en El Oasis. Hier groeien verschillende soorten druiven die uiteindelijk worden verbouwd tot de topwijnen van Salentein. Op het Landgoed de Salentein bevindt zich ook het Restaurant de Salentein. Er wordt hier wijn geserveerd uit eigen bodega's uit Argentinië en het lekkerste vlees van eigen Black Angus runderen. Op het Landgoed de Salentein lopen ongeveer 100 Black Angus runderen rond en op de Argentijnse pampa's nog eens duizenden kalveren. 

Tripadvisor over Casa Antucura