Dit in chalet stijl gebouwde hotel op deze verstilde plek, maakt het vanzelfsprekend om van het omliggende natuurschoon te genieten

Los Cauquenes Resort & Spa ligt aan het legendarische Beaglekanaal, nabij Ushuaia aan de voet van het Andesgebergte. Het stadje Ushuaia is vernoemd naar de boot waarmee Darwin over de wereld reisde en waarin hij zijn baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen deed. Ushuaia is ook de magische plek waar het duizenden kilometers lange Andesgebergte langzaam maar zeker in zee verdwijnt. 

Hout van de lengaboom

Het hotel heeft een chalet-achtige architectuur en is lid van Small Luxury Hotels of the World. Materialen zoals het hout van de lengaboom die hier groeit zijn veelvuldig gebruikt bij de constructie van het hotel waardoor het een mooie bruine kleur heeft. Er is een verwarmd zwembad dat ook een stukje doorloopt naar buiten waardoor u al zwemmend van de mooie omgeving kunt genieten. Ook in de spa kunt u lekker ontspannen met een magnifiek uitzicht op het kanaal. 

De toppen van de Andes

Het stadje Ushuaia is interessant om geografische redenen ('het zuidelijkste stadje van de wereld') maar verder reist u vooral hier naartoe vanwege het Beaglekanaal en het Nationale Park Tierra del Fuego. De toppen van de Andes lijken het Nationaal Park te omlijsten. Er zijn vele meren waar onder meer de bever zijn thuis heeft, verder ziet u hier watervallen, beekjes en bossen. De boomsoort die hier het meest voorkomt is de lenga, een typisch Patagonische boom, net als de coihue. Het is heerlijk om door dit gebied te wandelen en de intens zuivere lucht in te ademen. Met wat geluk ziet u hier een condor! 

Kamers met uitzicht op het Beaglekanaal

Het hotel heeft diverse kamertypes met alle een klassieke, natuurlijke inrichting. Talisman adviseert een van de mooie kamers met uitzicht op het Beaglekanaal. 

Het sfeervolle Reinamora restaurant serveert regionale- en internationale gerechten. In de gezellige bar geniet u van een glas wijn en heerlijke snacks. 

Tripadvisor over Hotel Los Cauquenes