Vanuit deze kleinschalige estancia is het puur genieten van het unieke ecosysteem en de rijke fauna van het Iberá wetlandsgebied

In Puerto Valle Hotel de Esteros is alles erop gericht om u van de schitterende natuur van het Iberá wetlandsgebied, een van de grootste wetlandsgebieden ter wereld, te laten genieten. Het hoofdgebouw van het hotel is ondergebracht in een traditionele estancia uit 1868 waar de historie van het Argentijnse platteland nog duidelijk aanwezig is. Persoonlijke, op maat gesneden service staat in Puerto Valle eveneens hoog in het vaandel, wat uw verblijf hier tot een topervaring maakt.

Met een gids opzoek naar verschillende diersoorten

De wetlands van Iberá vormen het op één na grootste wetlandsgebied ter wereld, maar wordt wonder boven wonder nog niet zo heel veel bezocht. Tijdens uw verblijf zal uw gids in samenspraak met u een mooi programma vol activiteiten samenstellen. Denkt u daarbij aan kanoën, vogels spotten, paardrijden, vliegvissen, varen en wandelen terwijl u de oever, moerassen en vlaktes afspeurt naar diersoorten als capibara's, kaaimannen, brulapen en pampa- en moerasherten. Alle tours zijn tijdens uw verblijf inbegrepen en worden ondernomen in klein internationale groepen. Uw vrije uurtjes kunt u besteden in de door de beroemde landschapsarchitect Carlos Thays ontworpen tuin waarin het zwembad ligt of in de ligstoelen aan de rivier.

Kamers met veel licht

Er zijn slechts dertien ruime kamers (de kleinste meet 35 m2) en suites die allemaal uitzicht bieden op de rivier Paraná. De inrichting is licht, sfeervol en voorziet in alle luxe voor een zeer comfortabel verblijf.

Lokale delicatessen

Het hotel heeft haar eigen gourmet restaurant waar u speciale visgerechten kunt uitproberen (met vis uit de Paranárivier), aangevuld met tropische vruchten en kruiden uit de organische tuin van het hotel. Meestal laat het weer het wel toe om buiten te eten. Tijdens het ontbijt en de 'afternoon tea' maakt u kennis met de bakkunsten van de chef. De heerlijke lucht van zelfgemaakte croissants, koekjes en lokale delicatessen als chipá, een soort kaasbroodje, zullen u doen watertanden.

Tripadvisor over Puerto Valle Hotel de Esteros