'Lunchen in een gletsjerdecor'

Na het ontbijt heeft u een privétransfer naar de pier bij Puerto Bandera. Hier ligt de Leal gereed, de boot die u naar de noordelijke arm van het Lago Argentino zal brengen. U zult onderweg maar liefst drie gigantische gletsjers zien: de Upsala, de Onelli en de Spegazzini. De Upsala is een van de grootste gletsjers van Patagonië: de ijsmuur is maar liefst 6 kilometer lang en 20 meter hoog. U vaart hier, op weg naar de Baai van Onelli, heel dicht langs. U vaart vervolgens verder naar de Spegazzini gletsjer, die een hoogte bereikt van 135 meter; daarmee is het de hoogste van het hele Nationale Park. Het is prachtig om te zien hoe de kleur van het ijs steeds verandert, afhankelijk van de lichtval. U gebruikt de lunch op de boot met de gletsjer als achtergrond. 

Na de lunch gaat u aan land en maakt u een korte wandeling naar een uitzichtpunt. Zo kunt u de Spegazzini gletsjer ook van bovenaf bewonderen. Na de wandeling keert u terug naar de boot om de tocht voort te zetten. Rond 4 uur in de middag bent u weer terug in Puerto Bandera. U heeft een privétransfer terug naar uw hotel. Belangrijk om te weten: in het winterseizoen kunnen de tijden afwijken. Soms blokkeren grote ijsschotsen de toegang tot de Upsala-arm van het Lago Argentino. In dat geval kunt u niet aan wal gaan bij de Baai van Onelli. De alternatieve route voert dan langs de noordwand van de Perito Moreno gletsjer. Er zitten maximaal 18 passagiers op de boot waardoor u de gletsjers op een exclusieve manier kunt beleven.

Wilt u hier meer over weten? Email dan naar Ronda op ronda@talisman.nl of neem contact op via 088-7755900. Wij voorzien u graag geheel vrijblijvend van meer inspiratie en informatie!