Deze authentieke 'cattle station' ligt op maar liefst een half miljoen hectare grond. Uw gastgezin gunt u graag een kijkje in het leven op de boerderij en biedt tal van unieke mogelijkheden om de ruige outback op haar puurst te verkennen.

Bullo River Station is een operationeel cattle station met een eigen grondgebied van ruim 500.000 hectare in de Northern Territory. Participeren is het toverwoord om werkelijk Australië's outback te ervaren. Het landgoed is zo onvoorstelbaar groot en uitgestrekt, dat er regelmatig nieuwe 'waterholes' en Aboriginal rotstekeningen worden gevonden. Geen bus, geen trein, geen vliegveld. Maar wel avontuurlijk boottochten op Bullo River op zoek naar krokodillen, vissen naar barramundi fish en met de helikopter naar een waterval waar nooit een ander mens komt.

Op en rond Bullo River Station is onvoorstelbaar veel te doen en te beleven. In het droge seizoen tussen mei en september, krijgt u de kans om als cowboy mee te gaan om het vee bijeen te drijven. Andere avonturen zijn paardrijden, een rit op een quad of een 4WD safari door het uitgestrekte landschap. Na een dag vol activiteiten kunt u een duik nemen in het kleine zwembad in de tuin. Een tweede optie is even te ontspannen in de homestead en later uw ervaring delen met andere gasten. Bij een verblijf zijn de reguliere activiteiten inbegrepen, met uitzondering van helikoptervluchten.

Bullo River ligt in het tropische noorden en is daardoor in het regenseizoen van november tot maart minder toegankelijk. De beste tijd om het cattle station te boeken is tussen mei en oktober. De gemiddelde temperatuur ligt het gehele jaar rond de 32 graden.

De accommodatie bestaat uit twaalf ruime kamers met airco die eenvoudig, maar netjes zijn ingericht. De kamers hebben een eigen badkamer met douche. Het verblijf is op basis van volpension.

Het ontbijt wordt op de veranda van de homestead geserveerd. De lunch vindt meestal plaats op de locatie van de desbetreffende excursie. Het diner is informeel van aard en gebaseerd op de twee belangrijkste ingrediënten die Bullo River produceert: verse barramundi vis en biologisch rundvlees. Gasten die graag de handen uit de mouwen steken zijn van harte welkom om een handje mee te helpen in de keuken.

Tripadvisor over Bullo River Station

Vergelijkbare accommodaties in Australië