Een eco verblijf te midden van de natuur en de kangoeroes

De Great Ocean Ecolodge is een speciale plek voor de echte natuurliefhebbers. De lodge ligt aan de rand van het Otway National Park en op 15 minuten rijden van de oudste vuurtoren van Australië, Cape Otway Lightstation. Het plaatsje Apollo Bay ligt op circa 30 minuten rijden en markeert het zuidelijkste puntje van The Great Ocean Road. De lodge ligt op het terrein van het Conservation Ecology Centre en alle opbrengsten van de lodge worden direct geïnvesteerd in het behoud van de natuur en de wildlife in de omgeving. De gehele lodge wordt voorzien van zonne-energie en is ecologisch.

Puur natuurgebied

Tijdens uw verblijf is op de dag van aankomst een wandeling door het natuurgebied inbegrepen. Uw deskundige gids kan u alles vertellen over de bedreigde diersoorten en de fauna. U ziet hier veel koala's en als de schemering intreedt komen ook de kangoeroes tevoorschijn. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens een verblijf in de Great Ocean Ecolodge. De lodge is gelegen in een natuurgebied en beschikt over een opvang en onderzoekscentrum voor kangoeroes, koala's en andere Australische diersoorten. Tijdens een excursie kunt u hier meer te weten komen over de projecten in natuurbehoud.

Koala beren en kangoeroes

De lodge grenst aan het Otway National Park waar u mooie wandelingen of autotochten kunt maken. Kijk vooral omhoog want boven in de eucalyptusbomen zitten regelmatig koala beren. Na een dag vol activiteiten kunt u de spieren laten ontspannen tijdens een heerlijke massage of relaxen met een goed boek in de hangmat, terwijl de kangoeroes voorbij hoppen.

Sfeervolle landelijke inrichting

De vijf kamers in de lodge zijn landelijk ingericht en hebben ieder een eigen badkamer. Elke kamer is uniek en biedt uitzicht op de Otway Ranges, de weilanden of de groentetuin. De 'Hollow', 'Burrow' en 'Nest' kamer liggen op de begane grond. De 'Hollow' en 'Burrow' kamer delen het terras en zijn eventueel geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. De 'Eyrie' en de 'Drey' kamer liggen op de eerste verdieping en bieden een fraai uitzicht over de groentetuin en de weide omgeving. Verwacht hier geen top luxe, wél een unieke natuurervaring!

Ooit een vogelbekdier gezien?

De nabijgelegen beroemde Great Ocean Road met prachtige stranden, bijzondere spectaculaire rotsformaties is een niet te missen hoogtepunt. Altijd al een vogelbekdier (platypus) willen zien? Breng dan vroeg in de morgen of eind van de middag een bezoek aan Lake Elizabeth. Ook leuk is een wandeling door het regenwoud 'Maits Rest', op 10 minuten rijden van de lodge, waar u gloeiwormen kunt zien. Voor de avonturiers is er de Otway Fly, een wandelroute door de toppen van de bomen van ongeveer 2,5 km.

Eten van de vruchtbare grond

De Great Ocean Ecolodge beschikt over een eigen groentetuin waar u chef-kok Kylie elke middag kunt zien rondspeuren op zoek naar rijpe tomaten, boontjes en verse kruiden. Door de vruchtbare grond en de juiste balans tussen regen en zonneschijn kan het keukenteam zich elke keer verheugen op een goede oogst. Bij de samenstelling van de gerechten maakt de keuken zoveel mogelijk gebruik van ecologisch verantwoorde ingrediënten die komen uit eigen tuin en lokale boeren. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken door de groentetuin en de verse aardbeien of andere heerlijkheden proeven.

Ontbijt met verse broodjes

Wordt wakker met een kopje verse thee of koffie op uw terras terwijl u geniet van de vroege vogels en kangoeroes in de weilanden. Daarna volgt een uitgebreid ontbijt met vers fruit, huisgemaakte muesli, yoghurt, croissants, en verse broodjes. De lunch wordt meestal in picknick vorm genuttigd tijdens een wandeling door het bos of op een mooie plek aan zee. De lunch bestaat uit wraps, cakejes, fruit en een drankje of flesje champagne. Het gezamenlijk diner wordt in de centrale lodge geserveerd waarbij u kunt genieten van het uitzicht op de Otway Ranges.

Tripadvisor over Great Ocean Ecolodge