Parelwitte poederstranden en azuurblauw water. Zou dit soms de plek zijn waar Robinson Crusoe strandde?

 

Lizard Island biedt een zeldzame een exclusieve blik op het unieke eco-systeem van het Great Barrier Reef. Het rif is één van de zeven natuurwonderen van de wereld en de logde streeft naar een verantwoorde en duurzame aanwezigheid in deze wonderbaarlijke omgeving. 

Arrival op Lizard Island met champagne!

Het rijkelijk bekroonde Lizard Island Resort is het meest noordelijke van alle hotels in de omgeving van het Great Barrier Reef. Vanuit Cairns vliegt u hier in een uurtje naartoe. De aanblik is dan meteen overweldigend: witte stranden met een kraag van wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. Het plaatje is echt compleet. Robinson Crusoe, maar dan met champagne. Op het eiland is bovendien geen andere accommodatie te vinden. Van een 'crowded house' is hier dus nooit sprake. Eerder het tegenovergestelde. Om een indruk te geven van de kwaliteit: in 2015 stond het resort in de top 20 van beste strand resort ter wereld namens Andrew Harper Readers'. 

Een eigen paradijs

De ongeschreven regel op Lizard Island werkt als volgt: zodra iemand zichtbaar aanwezig is op een van de 24 stranden, dan laten alle andere gasten dat strand verder ongemoeid. Met zoveel betoverend mooie stranden in de buurt, vindt uiteindelijk iedereen een eigen paradijs. Duikers en snorkelaars belanden automatisch in de spectaculaire onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Die is in werkelijkheid nog veel mooier dan verwacht. De onderwaterwereld is ook te bezichtigen vanaf een catamaran met een glazen bodem. U kunt ook zelf een motorbootje huren en naar een van de afgelegen stranden varen. Het wordt moeilijk om de rust en weldaad te evenaren, maar bij terugkeer in het resort gaat de crew van de spa het vast en zeker proberen. De totale overgave. Lizard motto: 'Like nowhere else'. De pracht en praal van het koraal en zijn ecosystemen zijn toegankelijk op veel verschillende manieren. U kunt kiezen voor een volledige dag duiken, dicht bij de afgelegen delen van het rif, of deelnemen aan een begeleide snorkeltour. Maar de wonderen zijn hier niet alleen onder water. De lodge moedigt gasten aan om tevens het biologisch belang van het eiland als geheel te ontdekken. Zo zijn er lezingen van een bioloog en is er veel informatie over zeldzame vogels en boomsoorten. Zelfs de sterrenbeelden van de zuidelijke hemel hoog boven u zijn een gewild gespreksonderwerp en laten zien op wat voor een prachtig en uniek plekje u zich bevindt. 

Luxe suites met eigen zwembad

Lizard Island Resort beschikt over 40 kamers in vier types. Voor elke kamer geldt standaard de aanwezigheid van airconditioning, mooie houten vloer, een riante badkamer en alle moderne technische faciliteiten voor beeld en geluid. Naast een minibar zijn er ook faciliteiten voor het maken van koffie en thee. Afhankelijk van uw voorkeur krijgt u vanaf uw balkon of terras uitzicht over de oceaan, Anchor Bay, Osprey Island of Sunset Beach. De luxere suites hebben een enorm terras met een eigen zwembad. Het neusje van de zalm is The Villa, met eigen zwembad en twee luxe suites staat het garant voor een exclusief verblijf. Het resort heeft de algemene policy dat er geen kinderen kunnen verblijven onder de tien jaar. 

Ongekend creatief culinair vermogen van de chef

Executive Chef Anthony Healy heeft (voor hij naar Lizard Island kwam) eerst tien jaar ervaring opgedaan in toprestaurants over de hele wereld. Met zijn ongekende creatieve vermogen tovert hij nu de fantastische gerechten uit de keuken. Het Osprey Restaurant biedt een idyllische setting met uitzicht over zee. Het is een kleine moeite om een romantische privé diner op het strand te organiseren. De Lizards Bar en Lounge zijn de gehele dag geopend en serveren vitaminerijke tropische fruitsappen, koffie en thee en verschillende biersoorten. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en consumpties inbegrepen. Dit geldt ook voor de lunch, die krijgt u meestal als picknick op het strand geserveerd. 

Tripadvisor over Lizard Island Resort