Eco chic kamperen op een van 's werelds mooiste plekjes, met uitzicht op Uluru

Het spirituele en rode hart van Australië is 'by far' de grootste bezienswaardigheid van het land. Hier (aan de rand van Uluru-Kata Tjuta National Park) is een van de meest indrukwekkende en exclusieve accommodaties van het land gerealiseerd. Longitude 131 is met recht een opzien baarlijke parelstrook in het rode centrum te noemen. Een aparte verschijning met luxueuze tenten die stuk voor stuk uitkijken op het icoon van Australië: Uluru, ook wel bekend als Ayers Rock. 

Verandering in kleuren

Tijdens een verblijf in Longitude 131 zijn verschillende activiteiten inbegrepen. Uluru is het mooiste bij zonsopkomst en zonsondergang. Op die momenten is de verandering in kleuren van de rots zichtbaar. Een bezoek aan Kata Tjuta & Walpa Gorge is net zo goed de moeite waard. Boek tijdens een verblijf in het rode centrum zeker een van de avondexcursies. Bewonder de Aboriginal kunststukken die ruim staan geëxposeerd. Na een dag in de woestijn kunt u bij terugkeer op het safarikamp een duik nemen in het zwembad en met een goed glas wijn bijkomen van de enerverende dag. 

Kamperen in een nieuwe dimensie

Longitude 131 is een safari camp met vijftien comfortabele tenten. Die zijn elegant ingericht met een tweepersoonsbed, een badkamer en suite, minibar en koffie/thee apparatuur. De airconditioned tenten zijn stuk voor stuk vernoemd naar bekende ontdekkingsreizigers en pioniers die Australië letterlijk op de kaart hebben gezet. Aan de wanden hangen herinneringen aan deze grootheden. Bij het ontwerp van de tenten is rekening gehouden met het klimaat. Het unieke aan de tenten is het spectaculaire (kamerbrede) uitzicht over Uluru. Kamperen op deze locatie, met de glamping luxe eromheen, zet de ervaring in een nieuwe dimensie. 

Afwijken van de gangbare trend; diner op een duintop

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet of 'cooked breakfast'. Na de ochtendexcursie keert u terug naar het kamp voor de lunch. In de avond volgt na een aperitiefje een diner in het uitstekende restaurant The Dune House. Mocht u even willen afwijken van de vaste trend, gebruik dan het diner privé op een van de duintoppen onder de sterrenhemel bij Table 131. Dit is een belevenis die u nooit meer vergeet. Eventueel komt de sterrenwacht uitleg geven over de hemellichamen die spaarzaam licht strooien over de omgeving. 

Talisman Tip!

Het is mogelijk om te dineren in uw kamer of in de library. Dit is inclusief in uw verblijf. Ook kunnen wij voor u een privé tafeltje reserveren op de zandduinen of bij het zwembad. U dineert dan romantisch onder de sterren met schitterend uitzicht over Uluru en Kata Tjuta. De meerkosten hiervoor zijn op aanvraag. Mocht u hierin interesse hebben dan moeten wij dat voorafgaand aan uw reis doorgeven aan de accommodatie. 

Tripadvisor over Longitude 131

Vergelijkbare accommodaties in Australië