Een comfortabel safari camp tussen de eucalyptusbomen in New South Wales

Paperbark Camp is gelegen in Jervis Bay, op circa twee en een half uur rijden ten zuiden van Sydney. Deze stijlvolle accommodatie bestaat uit twaalf luxe Afrikaanse safaritenten, gebouwd op houten palen en omringd door eucalyptusbomen. Ook het hoofdgebouw van het kamp, de Gunyah, is op palen gebouwd. Dit is het centrale ontmoetingspunt waar eveneens het ontbijt en het diner worden geserveerd. Een bezoek aan Paperbark is iets unieks. U komt volledig tot rust in dit prachtige serene natuurgebied en de enige zorg die u heeft is of uw tent wel goed is dicht geritst... anders gaan de lokale zoogdieren, zoals een behendige opossum er met uw toiletspullen vandoor!

Bijzondere diversiteit aan wildlife

De omgeving van Jervis Bay biedt schitterende witte zandstranden en heeft een bijzondere diversiteit aan wildlife. U vindt hier dolfijnen, zeehonden en bij Bowen Islands zelfs pinguïns! Als u geluk heeft ziet u hier zelfs in het seizoen de 'Humpback' en 'Southern Right' walvissen tijdens hun jaarlijkse migratie langs de kust trekken. Andere activiteiten vanuit Paperbark zijn fietsen, kanoën en u kunt onder begeleiding van een lokale Aboriginal gids een bezoek brengen aan het nabij gelegen Booderee National Park.

Tent met verzonken bad

Na een heerlijk diner wandelt u met een zaklamp en de sfeervolle bijverlichting van de maan en de sterren terug naar uw eigen 'bush hideaway'. Een platform maakt dat de tenten fraai omringd zijn door weelderig groen en bijna rondom zicht bieden. Alle twaalf tenten zijn voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed, veranda en een badkamer met douche en toilet. De nieuwste tenten (king deluxe) zijn wat ruimer en moderner ingericht en hebben een schitterende buitendouche, warme inrichting en sfeervolle verlichting. Deze tenten bieden naast meer ruimte ook als extra een verzonken bad. Geschikt voor echtparen en stellen maar er is in deze King Deluxe tenten genoeg ruimte voor zes personen. Kamperen wordt hier naar een nieuwe dimensie getild.

Restaurant op palen

Paperbark Camp beschikt over een eigen restaurant, genaamd Gunyah. De betekenis van Gunyah is 'ontmoetingsplaats'of 'plek van onderdak'. Een sfeervolle locatie op palen waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en een goed glas wijn, andere gasten kunt ontmoeten, gebruik kunt maken van de Wi-Fi en de gehele dag koffie en thee kunt krijgen. In de zomermaanden nodigt de veranda uit voor een 'al fresco' diner, 's winters brandt de haard en het restaurant is niet te bezoeken voor gasten die niet in het camp verblijven en dus enkel exclusief voor verblijvende reizigers. Verschillende getalenteerde chef koks hebben de afgelopen jaren in Paperbark Camp hun bijdrage geleverd aan het neerzetten van een uitstekende reputatie.

Tripadvisor over Paperbark Camp