Wild Bush Luxury pur sang; de natuur als entertainer

In de duinen Cape Range National Park ter hoogte van Exmouth - Western Australia, ligt het safarikamp Sal Salis. Negen eco-luxe en goed uitgeruste safari tenten liggen als contrasterende stippen in het duinlandschap en dat is dan ook de enige invloed van het kamp en zijn bezoekers op de natuur en omgeving. Elektriciteit wordt gewonnen uit zonne-energie en er is een slim uitgedacht watersysteem. U bent hier weg van de bewoonde wereld en de gebruikelijke afleidingen van minibar en iPads zal u geen seconde missen.

Duurzaam perspectief

De natuur is hier uw entertainer. Walvishaaien zijn de regelmatige terugkerende bezoekers aan Het Ningaloo Marine Park dat hier direct een paar meter uit de kust begint. Tussen maart en eind juli duikt u hier het water in en krijgt gezelschap van deze reusachtige maar tevens zachtaardige vissen. Een onvergetelijke ervaring en schenkt meer dan alleen waardevolle herinneringen, het geeft u een nieuwe kijk op natuurbehoud en een perspectief op een duurzame toekomst.

Dichtbij de natuur

Het canvas nachtverblijf rust op een stabiel houten platform en is ingericht met comfortabele bedden, een hangmat op de veranda en een badkamer met open douche en toilet. Dichterbij de natuur is nauwelijks mogelijk. Enfin, dat merkt u vanzelf als diep in de nacht een kangoeroe over het terras wandelt. Sal Salis is gecertificeerd met het Australische eco tourism label en voldoet hiermee aan de strengste eisen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Ningaloo Reef

Een verblijf in Sal Salis staat automatisch in het teken van de schitterende natuur. Met natuurlijk als hoogtepunt het Ningaloo Reef en het dierenleven aan land. Het rif strekt zich zeker 280 kilometer lang uit voor de kust en doet niet onder voor het Great Barrier Reef aan de oostkust. Het koraal ligt op enkele meters achter de branding. Het hele jaar door bestaat de kans om orka's en walvissen te zien. Later op de avond komen de kangoeroes tevoorschijn om vlakbij uw tent wat te grazen.

Typisch Australisch

In het hart van het kamp ligt het centrale gebouw dat ook fungeert als verzamelplaats voor de gasten. Hier komt iedereen samen voor het diner. Naast het diner zijn ook ontbijt en lunch bij het verblijf inbegrepen. Tussen de diner-gangen door verdwijnt op de achtergrond de zon langzaam achter de horizon. De chef is een fervent liefhebber van ingrediënten uit de regio en bewijst dit met zijn keur aan typisch Australische gerechten. Na het diner is het prachtig om langer te blijven zitten en langzaam de sterrenhemel te zien oplichten boven de Stille Oceaan. 

Tripadvisor over Sal Salis