Echt één zijn met de natuur heeft een naam: Silky Oaks Lodge

Het is niet meer dan een kwartier rijden vanaf Port Douglas, een klein plaatsje aan de noordoostkust van de provincie Queensland in Australië, maar dan staat u wel in een totaal andere wereld. Die van Silky Oaks Lodge, een eerste klas verblijf middenin het regenwoud aan de rand van de Mossman gorge. Een absoluut unieke accommodatie die elk jaar met minstens een Award bekroond wordt. De eco-lodge is een uitstekende basis voor een bezoek aan Daintree Rainforest, een van de oudste regenwouden ter wereld.

De Silky Oaks Lodge is gesloten van 22 april t/m 7 september 2020. Tijdens deze periode bieden wij u graag een passend alternatief.

Puur regenwoud

Bij Silky Oaks kost het geen enkele moeite om de pure schoonheid van het regenwoud te ervaren. Dat is de bijzonderheid, u leeft er namelijk middenin! Vanuit de lodge kunt u inhaken bij interessante wandelingen met een gids. Onderweg volgt uitleg over de kleurrijke vegetatie in het algemeen en de sporen van de Aboriginal cultuur in het bijzonder. In de Mossman rivier is het goed kanovaren en zwemmen. Er zijn mooie fietsroutes samengesteld om per mountainbike te doorkruizen. De Daintree River (op 35 km van Silky Oaks) is 'the place to be' voor het spotten van krokodillen. Vanuit Port Douglas vertrekken dagtrips naar het Great Barrier Reef. Dat kan per boot maar overigens ook per helikopter.

Een opgetild complex

Er is de keuze uit een verblijf in een van de treehouses (26), riverhouses (11) of suites (2). Het hele complex is ver boven het maaiveld opgetild en is hier (op eenzame hoogte) omgeven door regenwoud. In de verschillende kamers ervaart u daarom optimale privacy. De interieurs zijn stijlvol met vooral veel hout en warme natuurtinten. Enorme glazen deuren geven toegang tot de veranda met een hangmat en een uitzicht om van te dromen. Binnen in de airconditioned kamers liggen de luxueuze voorzieningen als een ruime badkamer met spa bad. De suites worden vaak gereserveerd door honeymooners. De suites hebben naast de extra ruimte van de woonkamer ook een dubbel spa bad en twee balkons.

Wijnen van wereldklasse

Het Treehouse Restaurant staat nadrukkelijk in de boeken vermeld als een van Queenslands beste eetgelegenheden. De grootste surprise is de combinatie van tongstrelende gerechten bij een fabelachtig uitzicht op het regenwoud en de Mossman rivier. Private dining is hier in verschillende varianten mogelijk.

Kan het nog beter?

Ja, de selectie uit de beste wijnen van het continent. Na het diner bent u welkom in de Treehouse Bar voor een digestief of cocktail en de uitgelezen plek om uw reiservaringen te delen met de overige gasten.

Tripadvisor over Silky Oaks Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Australië