De lodge en de natuur lijken hier een pact te hebben gesloten; ze vullen elkaar perfect aan

Kangaroo Island ligt op een steenworp afstand van het vaste land van Zuid-Australië en is Down Under in het klein. Ruige kusten, bijzonder leven in zee en de vele kenmerkende landschappen. Op dit eiland krijgt u naast veel actie ook een nieuwe impuls en lijkt het of ontspanning een nieuwe dimensie krijgt. Vergelijking met de Galapagos eilanden Southern Ocean Lodge belooft gasten een verblijf in echte luxe in een exclusief en uniek onderkomen op Kangaroo Island.

Weergaloos uitzicht

De lodge heeft een spectaculaire ligging op een klif met een weergaloos uitzicht. Aan de voorkant over de Stille Zuidzee, aan de achterkant over de ongerepte wildernis waaraan het eiland de vergelijking met de Galapagos eilanden dankt. De lodge ligt op het zuidwestelijke deel van Kangaroo Island, vlakbij Flinders Chase National Park. Ondanks de opzienbarende futuristische architectuur van de lodge detoneert het complex absoluut niet in de omgeving. Sterker nog, het lijkt eerder de kroon te zijn op het werk van de natuur.

Kangaroo Island Experience

Een opmerkelijk gegeven van Southern Ocean Lodge is dat het management alle gasten ontvangt met een compleet persoonlijk 'Kangaroo Island experience' programma. Elke dag krijgt u de keuze uit expedities en excursies onder begeleiding van gidsen. De prijs daarvan is bij het arrangement inbegrepen. De expedities gaan naar zee natuurlijk, maar veel meer nog naar de natuur op het eiland zelf. Want de Galápagos van Australië herbergt een enorme diversiteit aan wild. Na de eerste dag weet u dat Kangaroo Island een 'dierentuin zonder hekken' is. Bezoek Seal Bay, de wildernis van het Flinders Chase National Park en de bijzondere rotsformaties van Admirals Arch en de Remarkable Rocks. De lodge heeft mountainbikes beschikbaar om zelf een tocht te maken. Bijzonder is de nachtwandeling onder begeleiding van een gids. Die heeft als doel nachtdieren als possums te bekijken. De lodge organiseert ook quad biking, kajakken en vissen.

Strak, rustiek en chic

De 21 lichte suites hebben als eerste opvallende kenmerk de enorme raampartijen waardoor u een panoramisch uitzicht over de omgeving heeft. De suites variëren in oppervlak van 65 tot 120 m² en zijn geschikt voor het verblijf van twee tot vier personen. De architectuur en inrichting is strak, rustiek en chic. Bij een verblijf in een resort van deze signatuur is een beschrijving van de inrichting en uitrusting 'not done'. Reken dus op non plus ultra. De decoratie van de kamers is het werk van lokale ambachtslieden en kunstenaars. De sfeer wordt daardoor heel persoonlijk en intiem. Buiten vindt u heerlijke loungebanken en een verwarmde plunge pool. De spa is ook zeker een bezoek waard. Waar ter wereld heeft u nou vanuit de spa vrij uitzicht over een dramatische kustlijn?

Dagelijks wisselend menu

Door de extreem vruchtbare grond in Zuid-Australië is het restaurant verzekerd van een constante aanvoer van bijzonder smaakvolle ingrediënten. De bijbehorende boerderij is de leverancier van biologische groeten, kruiden en vlees. Daarnaast leveren geselecteerde telers, vissers en kwekers en boeren topkwaliteit producten. Chef Alastair Waddell en zijn team weten daar wel raad mee. Die serveren een dagelijks wisselend menu met een hoofdrol voor lokale gerechten, verrijkt en verfijnd met intense smaakmakers als de sublieme wijnen uit Zuid-Australië. Waar u ook komt op dit eiland, de liefde voor het goede eten, en dus het leven, straalt overal vanaf. 

Tripadvisor over Southern Ocean Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Australië