Deze luxe hideaway ligt in het hart van Barossa Valley, het meest beroemde wijngebied van Australië waar 's werelds beste wijnen worden geproduceerd. Hier geniet u van de beste wijn-spijs combinaties.

The Louise is een luxueuze en vooral intieme top accommodatie bovenop de heuvelrug Marananga in de beroemde Barossa Valley. Hier liggen op een uurtje rijden van Adelaide de betere wijngebieden van Australië. De Cabernet Sauvignon en Shiraz druiven leveren wijnen op waar 'tout' Frankrijk van versteld staat.

Barossa Valley

The Louise is een heerlijk hotel om van hieruit de omgeving in het zuiden van Australië te ontdekken. De Barossa Valley is de wijnstreek van Australië. Met meer dan 600 wijngaarden en 100 wijnboerderijen (waarvan meerdere international gerenommeerd) ligt de concentratie nergens hoger! De combinatie grond en klimaat blijkt de succesformule te zijn voor zeldzaam goede wijnen. De helft van de kelders is open voor het publiek. De rondleiding en proeverij is telkens weer een feest voor liefhebbers van de Cabernet Sauvignon en Shiraz. Het is niet eens nodig om de auto te pakken. Met de fiets een tour maken langs de wijnhuizen voegt een extra dimensie aan de beleving van de Barossa Valley toe. De lokale Farmers Market is ook een aanrader. 

Stijl en finesse

Na een lange dag in de vallei kunt u in het zwembad en de spa van The Louise terecht voor ontspanning. De vijftien suites zijn met veel gevoel voor stijl en finesse ingericht. U kunt kiezen uit drie types. The Seppeltsfield Suite is de grootste en biedt twee tot vier personen een heerlijk verblijf. De Stonewell en Vineyard Suite zijn iets kleiner in omvang, maar nog altijd ruim genoeg voor twee personen. Bij de suites hoort een terras om (op het gevoel totaal afgezonderd) in alle rust te genieten van het verbluffende uitzicht over de duizenden wijnranken en de opkomende of ondergaande zon.

Memorabel diner

Restaurant Appellation is een begrip in Australië en een fenomeen in de regio. Zonder een woord van overdrijving bestaat voor bijna alle tafels een reserveringstermijn van anderhalf jaar. Zo onvoorstelbaar lang zijn de Australiërs bereid om te wachten op een memorabel diner van executive chef Ryan Edwards. Voor u als gast van het hotel wordt een uitzondering gemaakt. Zorg wel dat u bij de boeking meteen reserveert. Laat daarna de rest maar over aan het gepassioneerde keukengilde van Appellation. 

Tripadvisor over The Louise

Vergelijkbare accommodaties in Australië