Door: De heer en mevrouw Koppers
Trouwens, het eten was ook fantastisch, op ster niveau. En dat op zo'n prachtige plek!

Gevoed door de indrukken van onze backpackende kinderen en de overbekende beelden van Ayers Rock en de Sydney Bay Bridge was onze perceptie van Australië niet veel meer dan dat het een heel grote rode woestijn met een bult in het midden is met aan de oostkust wat steden en veel surfers. Hoe verkeerd konden wij het echter hebben! Onze eerste reis naar dit werelddeel duurde ruim twee maanden, waarin wij een prachtig gevarieerd programma kregen aangeboden met wat je de hoogtepunten van dit land zou kunnen noemen. Aan onze wens om veel variatie in landschap, natuur en cultuur te beleven, dus zonder een dagenlange tocht door die rode hete woestijn te hoeven maken, is volledig gehoor gegeven. Wij bezochten hoogtepunten in iedere staat, met de klok mee rondom Australië, soms met een gehuurde auto, soms ons verplaatsend per vliegtuig om de grote afstanden te overbruggen.

Wij begonnen in Tasmanië, een fantastisch mooie eiland dat we gedurende twee weken met de auto doorkruisten. Ongerepte regenwouden, bergen,prachtige kusten en heel veel dierenleven. Wij beklommen zelfs Legges Tor (1.572 mtr.) in het Ben Lomond NP. Wij zijn enthousiaste snorkelaars en wilden dus ook een rif bezoeken. Australische kennissen vertelden ons eerder dat we dan het, ons geheel onbekende, Ningaloo Reef zouden moeten proberen. Dat ligt aan de westkust, is ruim 250 km lang en kan vanaf het strand al zwemmend warden bereikt. Wij logeerden in een prachtige lodge met de naam "SalSalis", liggend aan het strand, op twee uur rijden van de dichtstbijzijnde stad die Exmouth heet. En gesnorkeld hebben wij! Daarnaast ook veel gewandeld om ondermeer de Rots Wallaby's te zoeken (en te vinden). Trouwens het eten was ook fantastisch, ster niveau, en dat op zo'n prachtige plek!

Wij konden natuurlijk niet in Australië reizen zonder het centrum te bezoeken met Uluru en Kata Tjuta om met name kennis te nemen van de Aboriginal leefwijze en cultuur. Heel goede, aboriginal, gidsen vertelden ons over hun cultuur zoals die was en hoe moeilijk het is om die in deze tijd in stand te houden. Hier logeerden wij in Longitude 131, met zicht op Uluru vanuit onze luxe bungalow. Overigens, toen wij er waren was die rode woestijn vooral groen, door recente regens. Maar niet zo groen als onze volgende bestemming, de regenwouden van Queensland en de aangrenzende Atherton Tablelands. Met een huurauto konden wij dit prachtige gebied vrijelijk doorkruisen. De grootste krokodillen ter wereld zijn hier te vinden, de zoutwater krokodil. Zwemmen was er dus niet bij in de mooie zee omzoomd door mangroven bossen. Wij hebben zelfs met een aboriginal visser leren speervissen tijdens laag tij. De vangst, krab, mosselen en een visje hebben we lekker bij hem thuis kunnen opeten.

Vandaar reisden we toch ook naar wat steden aan de oost en zuidkust, Sydney natuurlijk om niet bij onze kinderen achter te blijven, maar ook Melbourne en Adelaide. Tussen de laatste twee steden gingen we per auto langs de Great Ocean Road met de Twelve Apostles (er staan er nog maar acht) als hoogtepunt. Je zou bijna de wijnen van de Barossa Valley vergeten, maar die waren ook heel mooi. Kangaroo Island was het sluitstuk van deze prachtige reis, voor de Koala natuurlijk maar ook om de Pelsrobben aan de mooie rotskust te zien. Door deze reis was ons idee over Australië volledig veranderd. Een prachtig land, zo mooi dat we recent nog een maand daar zijn geweest om de "rest" te zien, zoals Kimberley, het Great Barrier Reef vanaf Lizard Island en de Blue Mountains.

Met vriendelijke groet,
De heer & mevrouw Koppers