Een droom voor elke wandelliefhebber

De Arkaba Walk is een natuurbeleving van vier dagen, waar u als wandelaar compleet wordt opgenomen in de geschiedenis en verhalen van het eeuwenoude landschap. Tijdens deze vierdaagse, wandelt u met een ervaren gids door het landschap van de Flinders Ranges en doorkruist u eeuwenoude gebieden en privé concessies met een onaangetaste flora en fauna. De excursies worden in klein internationaal groepsverband (2 tot 8 personen of privégroep van 10 personen) uitgevoerd. De Arkaba Homestead is uw uitgangspunt. Bent u liever niet zo actief? Dan kunt u ook 'gewoon' in de Arkaba Homestead overnachten zonder hier een wandeling van vier dagen aan vast te knopen. Lees hier meer over de Arkaba Homestead. 600 miljoen jaar aan geologische geschiedenis echoot door de rotsformaties van Wilpena Pound en de Elder Range wat resulteert in spectaculaire uitzichten tijdens uw wandeling. Het landschap is afwisselend maar typerend voor de outback van Australië, net zo typerend als de Red en Western Grey kangoeroes die u van tijd tot tijd vergezellen tijdens uw wandeling. Tijdens uw wandeling slaapt u onder de sterren, en zeer comfortabel! De typische Wild Bush Luxury touches komen hier naar voren; een hartelijk welkom na een dag wandelen, met heerlijk eten en drinken. Iedere avond wordt er een driegangen diner voor u bereid - natuurlijk met bijpassende Australische wijn. Na een digestief rondom het kampvuur, en een warme douche, kruipt u in uw luxe swag die op een verhoogt vlonder en omringd door lantaarns op u ligt te wachten.

Dag 1
U start bij de Arkaba Homestead en wandelt vandaag door de Wilpena Pound en de Arkaba privé concessie. Onderweg geniet u van uitzichten zover u kunt kijken, zonder enige andere reizigers. U legt ongeveer 12 kilometer af vandaag, en bereikt rond 17:30 Black's Gap Camp. Het gebied waar het camp is gelegen werd in 1850 gebruikt door een schapenhouder. Zijn stenen schoorsteen staat er nog steeds en u kampeert aan de rand van een stroom waar hij zijn water vandaan haalde. Dineren, en slapen, doet u al fresco. Onder een deken van duizenden sterren.

Dag 2
Afhankelijk van uw conditie en interesses kan de route vandaag worden aangepast. De afstand varieert dan ook van 10 - 14 kilometer. Dit is ongetwijfeld het mooiste stuk van de looproute, u vertrekt de bergen in en verbreed uw uitzicht. Niet alleen leert u veel over de flora en fauna, ook de geschiedenis van het land dat u doorkruist is fascinerend. Uw bagage en swag zijn al verhuisd naar uw nieuwe camp, het Elder Camp. Ook vandaag bereikt u rond 17:30 uw camp, en geniet u wederom van een weldadige douche, een driegangendiner en een nacht onder de sterrenhemel.

Dag 3
Het prachtige ochtendlicht van de Elder Range maakt u zachtjes wakker. Vandaag heeft u een rustige dag voor de boeg, met volop mogelijkheden tot stoppen voor het maken van foto's of het observeren van wildlife. U doorkruist verschillende soorten habitat vandaag, door dennenbossen, kreekjes en rood gebergte. U loopt een heel stuk langs de oevers van de rivier, een spectaculair stuk van de wandeling. Vroeg in de middag komt u aan bij de Arkaba Homestead. Dit is uw laatste nacht in de outback, en na een diner met bijpassende Australische wijn trekt u zich terug voor wederom een verdiende nachtrust.

Dag 4
Vandaag staat in het teken van rust en ontspanning. U checkt rond 11:00 uit, en voor die tijd heeft u alle mogelijkheden om de belevingen van de afgelopen dagen de revue te laten passeren. Bij het zwembad, met een laatste korte wandeling naar de Arkaba Woolshed of in één van de comfortabele stoelen met een goed boek...

Wilt u hier meer over weten? Email dan naar Monica op monica@talisman.nl of neem contact op via 088-7755900. Wij voorzien u graag geheel vrijblijvend van meer inspiratie en informatie!

Verblijven in Flinders Ranges