De helikopter brengt u naar plekken waar haast nooit iemand komt

Kimberly Helicopter Safari 6 dagen / 5 nachten Prijs op aanvraag

Dag 1 Start arrangement
De regio Kimberley in het noordwesten van Australië is ruig, puur en verlaten. De mooiste en meest bijzondere plekjes zijn nog vrijwel onontdekt, omdat u er simpelweg met de auto niet kunt komen. Daarom hebben we nu een unieke zesdaagse expeditie waarbij u per helikopter de schatten van de Kimberley ontdekt.

Dag 1 Kununurra - Berkeley River
De tour start in Kununurra. De allereerste vlucht die u met de helikopter maakt is meteen een schot in de roos. Met het typerend geluid van de roterende wieken boven u vliegt u boven de meanderende Ord River, ziet u boven Wyndham vijf grote rivieren bijeenkomen en scheert u over de Cambridge Gulf, bekend om de grote populatie krokodillen. Op een bijzondere plek, bezocht door slechts de 'lucky few', wordt het toestel even aan de grond gezet en geniet u van een welkome verfrissing. Hierna vliegt u naar de Berkeley River Lodge.

Dag 1 Berkeley River Lodge
- 1 nacht;
- tweepersoons kamer;
- o.b.v. logies en ontbijt
U verblijft één nacht in de Berkeley River Lodge, gelegen tussen de smalle Berkeley River en de witte zandduinen aan de kust. Een schitterende plek, alleen over water of via de lucht bereikbaar! De lodge ligt wat hoger tegen de helling waardoor u 360 graden uitzicht heeft. Dus ook op de zonsondergang, die bij helder weer het landschap in een sprookjesachtige gloed zet. De lodge is modern, evenals de luxe faciliteiten.

Dag 2 Berkeley River - Kimberley Coast
Vandaag vliegt u verder naar de noordelijke kustlijn van Kimberley die wordt gekenmerkt door grillige kliffen, kloven en een sprankelende onderwaterwereld waar u zelfs vanuit de lucht een glimp van kunt opvangen. U landt op steenworp afstand van de 80 meter hoge King George Falls die vanuit de King George River uitmonden in zee. U brengt in deze omgeving ook een bezoek aan Kalumburu, een dynamische Aboriginal gemeenschap. De tocht eindigt vandaag op een smal schiereiland in het hoge noordwesten. U landt op de helipad bij het Kimberley Coastal Camp.

Dag 2 & 3 Kimberley Coastal Camp
- 2 nachten;
- tweepersoons kamer;
- o.b.v. logies en ontbijt
U verblijft twee nachten in het aan een schelpenstrand gelegen Kimberley Coastal Camp. De volgende dag spendeert u in de omgeving van de lodge, waar allerlei activiteiten te doen zijn. Lees daar hier meer over (link naar tabblad Doen). 

Dag 4 Kimberley Coast - El Questro
Het avontuur per helikopter gaat verder, eerst nog een stukje langs de kust, maar daarna landinwaarts over het Mitchell Plateau. U landt even bij de beeldschone Mitchell Falls. Dan terug naar de kust, waar u een landing maakt op het vlak voor de kust gelegen eiland Naturalist en hier een goede kans heeft om de hoofdbewoner ervan de ontmoeten: de schildpad. Prince Frederick Harbour is de volgende stop, een natuurlijk gevormde haven in een spectaculaire omgeving. De dag brengt echter nog veel meer moois: u bezoekt een parelfarm, de brede Cascade Falls die als een sluier over de rotsen vallen, Mount Waterloo, de opgedroogde Gibb River Road en de befaamde Pentecost River Crossing. Tegen het einde van de dag, als de ondergaande zon het rotsige landschap in een rode gloed zet, landt u op de helipad van El Questro Wilderness Park Homestead.

Dag 4 & 5 El Questro Homestead
- 2 nachten;
- tweepersoons kamer;
- o.b.v. logies en ontbijt
Het exclusieve El Questro Wilderness Park Homestad ligt op een privéterrein van een slordige miljoen hectare pure wildernis. U verblijft hier twee nachten en heeft dag vijf ter beschikking om deel te nemen aan de vele activiteiten die in de lodge worden aangeboden. Lees er hier meer over (link naar tabblad Doen).

Dag 6 Kununurra
De laatste dag is aangebroken. U neemt afscheid van El Questro en zet koers naar Purnululu National Park. Voor wie in Uluru is geweest zal het landschap enigszins bekend aan doen; het is hier namelijk net zo mooi, met diepe ravijnen, valleien en bijzondere gesteenten. Meest spectaculair is de Bungle Bungle Range, een 350 miljoen jaar oude zandstenen massief dat als een kunstwerk in het landschap lijkt te staan. Ook ziet u de Piccaninny kloof. U landt bij Bellburn voor een schitterende privétour door het nationaal park. Uw gids is de lokale Margie, die is opgegroeid in het gebied. 's Middags vliegt u noordwaarts richting Kununurra. U sluit uw expeditie door het ruige Kimberley af op de top van een berg, waar u met uitzicht op het oneindige landschap kunt toosten op de mooie dagen die u net achter de rug heeft. Tenslotte vliegt u over de Ord Valley, met zijn schitterende landerijen, watervallen en kleurrijke bergketens, terug naar Kununurra.

Dag 6 Einde arrangement
Het zesdaagse privé-avontuur door The Kimberley is een uitstekende aanvulling op een rondreis door Australië. Laat u inspireren door onze routesuggestie Best of the West.

Samenvatting
Alle transfers (grotendeels per helikopter) en excursies op privébasis. Overnachtingen op basis van logies en ontbijt 1 nacht in de Berkeley River Lodge 2 nachten in het Kimberly Coastal Camp 2 nachten in El Questro Wilderness Park Homestead