Een prachtig staaltje design in een waanzinnig mooie omgeving

Zodra de auto stopt bij Amankora Paro ontstaat het beeld als vanzelf. Dit voelt meteen alsof u in een gemoedelijk dorp terecht bent gekomen. Een hoofdgebouw in typisch Bhutaanse stijl. Daar omheen een prachtige tuin en in het hart een enorm terras met een behaaglijke vuurplaats. En dat op een hoogte van 2250 meter en niet eens zo ver van Paro. In een omgeving van donkergroene dennenbossen staat dit resort vlakbij de 17e eeuwse Drukyel Dzong.

Tiger's nest

Vanuit het Amankora kunt u veel verschillende activiteiten ondernemen. In de directe omgeving liggen de indrukwekkende Ta Dzong en het sprookjesachtige Tiger's Nest. Dit is een van de meest bekende kloosters in het Himalaya gebergte. Dit klooster is tegen een rotswand 'aangeplakt' en zweeft ruim 900 meter boven de Paro vallei. In de directe omgeving zijn prachtige wandelingen en fietstochten mogelijk. Klop vooral een keertje aan bij een boerderij. U merkt dan pas echt iets van de vriendelijke aard en gastvrijheid van de bewoners. Amankora heeft een prima spa. Kies hier voor ontspanning in stijl in een van de behandelkamers, de sauna of haak in voor een yogasessie. 

Warmte van de bukhari

De accommodatie bestaat uit een cluster van zes twee-etagewoningen met beiden vier prachtige suites. Deze zijn uniform in ontwerp en inrichting met natuurlijke materialen, voor een sfeervolle uitstraling. In de winter geniet u hier van de warmte van de bukhari, een traditionele houtkachel. De slaapkamer geeft toegang tot een ruime en modern uitgeruste badkamer die voorzien is van douche, toilet en dubbele wastafels. Vanuit het vrijstaande terrazzo ligbad in de badkamer kijkt u uit over de vallei.

Dineren met een adembenemend uitzicht

Het restaurant en de lounge van Amankora Paro zijn in een stenen paviljoen ondergebracht. Hier brandt in de wintermaanden altijd een knapperend haardvuur. In de zomer eten de gasten buiten op het terras. Met ook hier weer een adembenemend uitzicht. De maaltijden bieden 'the best of both worlds'. De keuken hanteert een mix van Aziatische en westerse specialiteiten.

Tripadvisor over Amankora Paro

Vergelijkbare accommodaties in Bhutan