Bhutaanse gastvrijheid op een eersterangs locatie bovenin de sprookjesachtige Phobjikha vallei

De Gangtey Lodge onderscheidt zich door zijn spectaculaire ligging: hoog op een heuvel met geweldig mooi uitzicht over de vallei. Het interieur van het hotel is ontworpen door Mary Lou Thomson, een bekende naam in de hotelwereld. Ze heeft aan diverse ontwerp projecten van 's werelds meest prestigieuze hotels en resorts mee mogen werken. De stijl van de lodge past geheel bij de omgeving. De Bhutaanse architectuur wordt er prachtig vermengd met een landelijk interieur met warme aardetinten en hout. De open haard biedt behalve gezelligheid met name in de wintermaanden veel comfort. Al met al is de lodge een heerlijk uitgangspunt voor het verkennen van de beeldschone Phobjikha vallei. 

De zeldzame zwarte kraanvogel

De Phobjikha vallei is een van de mooiste open valleien van Bhutan. Het is de broedplaats van de zeldzame zwarte kraanvogel, die u hier tijdens de overwinteringsperiode van deze vogels (november tot begin maart) kunt zien. In de vallei kunt u ook prachtige, stevige wandelingen maken door een ongerepte natuur. Ook kunt u een bezoek brengen aan het 17e-eeuwse klooster van Gangtey, het belangrijkste heiligdom in deze omgeving. Daarnaast heeft de lodge nog iets heel bijzonders in petto: een ballonvaart over de vallei. 

Typisch Bhutaans

Zoals alle ruimtes in het hotel zijn ook de 12 kamers prachtig ingericht. Wederom met die typisch Bhutaanse stijl en extraatjes zoals een heerlijke haardkachel en een bad, dat voor een groot raam staat zodat u ook tijdens het badderen kunt genieten van het waanzinnige uitzicht.

Napraten over de belevenissen van de dag

Het sfeervolle restaurant bestaat uit een lange tafel en een paar kleinere tafels waar u samen met uw eigen reisgezelschap of desgewenst met andere gasten van de lodge tijdens het diner kunt napraten over de belevenissen van de dag. De keuken is lokaal geïnspireerd, maar biedt ook specialiteiten uit andere Aziatische landen en de westerse keuken is ook vertegenwoordigd. Daarnaast is er een aangename lounge met zachte leren banken en stoelen waarin u heerlijk kunt wegzakken. Er is ook een overdekte veranda in de buitenlucht. 

Tripadvisor over Gangtey Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Bhutan