Dit is geen standaard vakantieadres, dit is een avontuur

Bij slechts weinig bezoekers aan Botswana staat Makgadikgadi bovenaan in het rijtje hoogtepunten van het land. En toch zou eigenlijk iedereen het in de reis moeten opnemen. De gigantische zoutpannen van Makgadikgadi Pans National Park zijn landschappelijk en archeologisch meer dan fascinerend. Het is uniek om de overblijfselen van het enorme meer dat hier ooit was te aanschouwen. Zodra de regen valt komt het hete uitgestrekte gebied weer tot leven en arriveren de flamingo's en grote hoeveelheden zebra's.

Sterrenhemel zonder vertroebeling

Wie de sterrenhemel wil bestuderen zit hier goed. Er is geen enkele nederzetting waardoor er vertroebeling door kunstlicht is, in een gebied groter dan Zwitserland! U hoeft hier maar één dag te verblijven en u bent vergeten dat Nederland bestaat!

En een ruime familie unit

Op de rand van de onmetelijke Ntwetwe zoutpan en het Makgadikgadi Pans National Park ligt dit fraaie tentenkamp. Camp Kalahari is een charmant tented camp, iets naar het noordoosten gelegen. Dit traditionele camp heeft in totaal tien Meru Tenten, negen twin/double verblijven en een ruime familie unit die bestaat uit twee geschakelde tenten. Op de vloer liggen Marokkaanse tapijten die de inrichting echt iets aparts geven en sfeerbepalend zijn. Alle tenten hebben een eigen badkamer en bieden een heerlijk comfortabel verblijf.

Culinair; de chef is 'a talented chap'

Vooral de soepen van de chef op Camp Kalahari zijn indrukwekkend en hij staat tevens bekend om zijn pittige sausen. Gasten waarderen de keuken met een dikke negen en alle gerechten zijn bijzonder. De betrokken service, de sfeer van het restaurant en de gezamenlijke tafel waar verhalen in het rond gaan over de ervaringen van de dag geeft uw verblijf hier extra kleur.

Onvergetelijke wandeling met de Bosjesmannen

Er zijn uitstekende gidsen die doorgaans zeer hoog opgeleid zijn en bovendien al lang in deze omgeving werken. Zij maken uw verblijf onvergetelijk, vooral vanwege de creatieve activiteiten en de diepgaande kennis over het gebied en alles wat hier leeft. Hoogtepunten van elk verblijf zijn het zoeken naar bruine hyena en aardwolf, quadbiken over de grote grijswitte vlakten, een wandeling met Bosjesmannen (ook wel San genoemd) en het bestuderen van de aandoenlijke stokstaartjes.

Advies: blijf minimaal drie nachten

De stokstaartjes zijn mensen gewend, dat betekent dat u heel dichtbij kunt komen en tijd met ze kunt doorbrengen in hun natuurlijke omgeving. Of u springbokken, gemsbokken, leeuwen en flamingo's ziet, en hoeveel, is afhankelijk van het seizoen. Met alles wat hier te zien en te doen is schieten de dagen voorbij, dus wij bevelen een verblijf van minimaal drie nachten aan. Zo wordt u niet voor lastige keuzes gesteld en kunt u alles tot in de puntjes ervaren.

Tripadvisor over Camp Kalahari

Vergelijkbare accommodaties in Botswana