De omgeving van Duba Plains vormt geregeld het decor voor National Geographic's beste wild- en natuurdocumentaires

Botswana's bekendste gebied is zonder twijfel de schitterende Okavango Delta, in het noordelijke gedeelte van het land. Een gedeelte met waterwegen, tropische begroeiingen en ontzettend veel wild. Hierdoor is het een van de best beschermde natuurgebieden van Afrika. De focus op kleine aantallen natuurliefhebbers die een zeer exclusief verblijf willen zorgt voor duurzaam toerisme. Het land zelf, de oorspronkelijke bevolking en zeker ook de grote wild populaties, profiteren hiervan. 

Ben er vroeg bij

Duba Plains Camp ligt in de Duba Plains concessie in het noordwesten van de Okavango Delta, een bijzonder gebied dat het decor vormt van veel wildlife documentaires van National Geographic. Het is het tweede thuis van filmmakers Dereck & Beverly Joubert. Deze bijzondere lodge is, met maar vijf tenten, niet alleen heel kleinschalig, maar ook erg geliefd. Als u hier wenst te verblijven, dan raden we u aan er vroeg bij te zijn.

Jachtspektakel

Duba Plains is zo'n plek die ver vooruit volgeboekt is door ervaren safarigangers. Weinig plekken bieden zo'n grote kans op leeuwen in actie. In de concessie van Duba Plains leeft een groep van tweeduizend buffels die soms als één grote groep opereert en zich soms opsplitst. In hetzelfde gebied vallen territoria van drie leeuwentroepen en nog eens vier overlappen hiermee. Dit maakt dat bij een verblijf van drie of meer nachten de kans groot is op het zien van leeuwen die een geslaagde poging hebben om een buffel neer te halen. Ook als dit niet lukt is het volgen van een groep van een dozijn leeuwen die op pad gaat geweldig! Dit is een National Geographic documentaire in het echt!

'Once in a lifetime'

De landschappen zijn afwisselend, onbeschrijfelijk mooi en vooral vanuit de lucht krijgt u een goed overzicht van de grootte en diversiteit van de delta. U verkent de Okavango Delta per boot, tijdens een tocht in een traditionele Mokoro of zelfs te voet. De activiteiten zijn divers en u wordt begeleid door eerste klas gidsen. Hier heerst een ultieme rust met hele goede kansen op het zien van grote kuddes wild en actieve roofdieren. Hier ziet u leeuwen, luipaarden, cheeta's en zelfs wilde honden zonder andere bezoekers in de buurt. Een bezoek aan dit natuurgebied is vaak een 'once in a lifetime experience', maar wie het eenmaal heeft meegemaakt, zal blijven terugverlangen. Duba Plains denkt ook aan uw ontspanning. Het is een van de weinige lodges die spabehandelingen aanbiedt. Na een actieve dag kunt u in de privacy van uw eigen tent ontspannen tijdens een heerlijke massage.

Kleinschalig en exclusief

U verblijft hier in één van de slechts vijf canvas tenten, alle gelegen op een houten verhoging. Er is één suite beschikbaar met twee slaapkamers. De ruime tenten zijn ingericht met een heerlijk bed en een complete badkamer. Vanaf uw veranda heeft u een waanzinnig uitzicht over de overstromingsvlakte en doordat u bent omgeven door canvas hoeft u niets te missen van de intrigerende geluiden uit de bush. Verblijft u in de suite dan zijn er een paar extra pluspunten. Er is voor u een eigen voertuig beschikbaar en een eigen gids zodat u enkel met uw eigen gezelschap en onder deskundige begeleiding op pad gaat. Een butler en privé chef geeft deze suite een gouden randje en maakt uw verblijf hier onvergetelijk.

Gezamenlijke eettafel

De maaltijden worden bij Dubai Plains aan de gezamenlijke eettafel geserveerd, een perfecte gelegenheid om samen met de andere gasten onder het genot van een weldadig diner de avonturen van de dag nog eens te herbeleven. Het is echter ook mogelijk om al fresco onder de sterrenhemel te diner of in de 'boma', een typisch Afrikaanse ervaring.

Tripadvisor over Duba Plains

Vergelijkbare accommodaties in Botswana