De stilte neemt het hier helemaal over

In een complete rondreis door Botswana bezoekt u naast de delta ook de mystieke zoutpannen. In de jaren zestig streek Jack Bousfield neer bij een eenzame acacia in de overtuiging dat iedereen in de gelegenheid moest zijn om dit wonderschone gebied te ontdekken. Hij bleef en Jack's Camp zag het levenslicht.

Talisman safari specialist Karin Muntenga:
'Jack's Camp is een kamp met een hele bijzondere stijl en sfeer. Je waant je hier echt in een ander tijdperk. De locatie is fantastisch en alle verschillende activiteiten zorgen voor een heel compleet verblijf. Wat me nog het meeste is bijgebleven van mijn verblijf hier, zijn de fantastische gidsen!'

Contrastrijk

Jack's Camp ligt aan de noordkant van een gebied van vier keer Luxemburg met oneindige natuurlijke zoutpannen. Het grootste deel hiervan is beschermd en draagt de naam Makgadikgadi Pans National Park. Dit is een vervoeging van Kgadikgadi, de oorspronkelijke naam die de Bosjesmannen gaven aan de omgeving en die later verbasterd is tot Kalahari. De Okavango-delta en Makgadikgadi vormen een extreem contrast. Het water van de delta zorgt voor leven, voor plantengroei, voor grote wildconcentraties. Een binnenlandse zoetwaterzee, met eilanden als tropische wildtuinen. De zoutpannen zijn voornamelijk droog en grijswit en herbergen niet veel meer dan gras en een paar oersterke diersoorten. En toch is de charme net zo groot! Jack's Camp is de ideale manier om Makgadikgadi tot leven te laten komen.

De grootste boom van Afrika

U maakt een gamedrive door het nationale park op zoek naar onder andere de bedreigde diersoort de bruine hyena. Dit dier glorieert in de populaire natuurdocumentaires van Ralph Bousfield, de huidige eigenaar van het kamp. U gaat per quad bike op expeditie in het uitgestrekte en fascinerende ecosysteem. U bezoekt Chapman's Baobab, de grootste boom van Afrika. U maakt een wandeling met Bosjesmannen, waarbij uw blik gericht is op de grond tijdens het lezen van wildsporen. U brengt een ochtend door bij een vertrouwde groep stokstaartjes, zeer actieve en sociale diertjes, die ieders hart weten te stelen.

Sfeer van de jaren twintig

De oorspronkelijk locatie van Jack's Camp is in de loop van de jaren niet gewijzigd. Wel heeft het de nodige metamorfoses ondergaan en biedt het vandaag de dag comfort en stijl. Aan het eind van een volle dag in de natuur keert u heerlijk terug in het stijlvolle kamp waar u één van de tien tenten voor u zelf heeft. De tenten zijn ruim, kijken prachtig uit en hebben een mooie badkamer en suite met binnen- en buitendouche. Catherine Raphaely, Ralph Bousfield's vrouw heeft met subtiele details de sfeer van een safari in de jaren twintig weten op te roepen. Het is alsof u elk moment Ernest Hemingway tegen het lijf kunt lopen. Zeer onderscheidend is het zelf verzonnen behang met Victoriaans patroon dat op de wanden van de tent is aangebracht. In de lodge is ook een museum ingericht, met archeologische vondsten en uitleg over de oorspronkelijke dieren en bewoners van het gebied.

Grote aantallen zebra's

Vooral in november verzamelen grote aantallen zebra's en gnoes zich rond de Boteti-rivier, gevolgd door roofdieren die hun slag hopen te slaan. Met name door het open landschap biedt dit goede sightings en is dit een onvergetelijk gezicht.

Tripadvisor over Jack's Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana