Elegant, luxueus en toch ingetogen.
Lucky me!

Kings Pool Camp, een van de 'premier camps' van Wilderness Safaris, ligt aan de Linyanti rivier in het gelijknamige natuurreservaat in het uiterste noorden van Botswana. Deze privé concessie grenst aan het westelijk deel van Chobe National Park en ten noorden ligt de Caprivi Strip in Namibië. De lodge ligt aan de Kings Pool lagune, een belangrijke drinkplaats voor het dorstige wild. Kings Pool Camp biedt een iets andere safaribeleving dan anders. Hier heeft u namelijk een goede kans om ook nachtdieren te spotten, zoals de schattig ogende bushbay, de aardwolf, de serval en de genet. Overdag zijn de sightings van wilde honden en luipaarden een hele belevenis.

Schuifelende dierenpoten op ooghoogte

Tijdens uw verblijf maakt u gamedrives, ook 's nachts, en avontuurlijke wandelsafari's. Vlakbij de lodge bevinden zich twee 'hides', subtiel verstopte uitkijkpunten vanwaar u het wildleven stilletjes en van heel dichtbij kunt aanschouwen. Een van deze hides bevindt zich onder de grond, met het water op ooghoogte. Vanaf hier heeft u een heel bijzonder uitzicht op de voorbij schuifelende olifantspoten! Heeft u na een actieve dag even behoefte aan rust? Ontspan bij het zwembad of neem een massage. Met de 'Koningin Sylvia' is een cruise bij zonsondergang onvergetelijk.

Lachende nijlpaarden

Deze unieke lodge beschikt over negen stijlvol ingerichte tenten met canvas wanden en een rieten dak. Elke tent heeft een ruime slaapkamer, een lounge en een veranda met een romantische sala en een plungepool. Ook de badkamer is ruim en beschikt over zowel een binnen- als buitendouche. Het uitzicht op de Linyanti rivier en de Kings Pool lagune is waanzinnig! De tenten zijn door middel van houten looppaden met elkaar verbonden. Op sommige plaatsen liggen deze wat lager, om dieren die zich door de lodge bewegen niet te storen op hun pad. Luister 's avonds laat ook eens goed naar de geluiden om u heen. Hoort u een geluid dat u doet denken aan een een knorrend en 'lachend' varken, dan zijn er nijlpaarden in de buurt.

Sfeervol verlichte boma

Tijdens uw verblijf mag ook een uitstekende culinaire verzorging niet ontbreken. De chef-kok serveert u de heerlijkste Afrikaanse gerechten in een modern jasje. Er is een overdekte eetruimte, maar voor het diner wordt deze vaak verruild voor de boma, een omheinde open plek in de buitenlucht. Verlicht door romantische lantaarns en verwarmd door een kampvuur wordt eten een wel heel bijzondere ervaring.

Tripadvisor over Kings Pool Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana