Alleen per boot te bereiken. Dat zegt al genoeg, toch?

In het noorden van de Okavango Delta van Botswana vindt u de privé concessie Vumbura. Hier vindt u Vumbura Plains en Little Vumbura. Met slechts zes tenten is Little Vumbura een zeer kleinschalige lodge te noemen. Het ligt op een privé eiland, diep in de Okavango Delta. Weelderige wildernis en diepe wateren omgeven u en zorgen voor eindeloos mooie vergezichten over de beroemde delta. Het wild hier is talrijk en wordt u continu omgeven door allerlei geluiden uit de bush. Rustgevend!

Vumbura Private Game Reserve

De privéconcessie Vumbura in het noorden van de delta is één van de juweeltjes van dit gebied. Leeuwen, luipaarden en cheeta's worden veelvuldig gespot en ook hyena's en wilde honden worden regelmatig gezien. Olifanten en buffels komen in grote kuddes voor, altijd een belevenis. Bijzonder is ook dat de prachtige zwarte paardantilopen (sable) hier gewoon zijn. Let u op bij aankomst, want rondom de airstrip kunt u al de eerste zien. Andere antilopen zijn litschiebokken (lechwe), waterbokken en koedoes. Hoe kan dit gebied teleurstellen?

Vumbura is een echt allround gebied waardoor u zowel water- als landactiviteiten kunt ondernemen. Open vlaktes worden afgewisseld door bosgebieden en moerassen vol papyrus. Avondsafari's zijn vaak gewijd aan het opsporen van luipaarden, het gebied is perfect voor wandelsafari's en tochten per mokoro (uitgeholde boomstam) en motorboot kunnen uitstekend worden uitgevoerd. Ervaar dit prachtige natuurgebied bovendien (optioneel) vanuit een ballon of helikopter.

Little Vumbura

Little Vumbura is met slechts zes tenten een zeer kleinschalige lodge in de Okavango Delta. U vaart er door een prachtig gebied met riet en papyrus naar toe. Als er geen steiger was gemaakt, zou u de hele lodge over het hoofd kunnen zien. Het ligt namelijk prachtig verscholen op een weelderig groen eiland. Dit is een plek die de echte liefhebbers kiezen! 

Uw chalet heeft wanden van canvas zodat u ook in uw suite de geluiden uit de bush hoort. Uw badkamer heeft een buitendouche vanwaar u niet zelden olifanten op minder dan honderd meter voorbij ziet schuiven. Een geweldig panorama.

De inwendige mens

Aan de inwendige mens wordt goed gedacht tijdens uw verblijf in Little Vumbura. Alle maaltijden en dranken (alcohol ook) zijn inbegrepen in uw verblijf en worden de gehele dag door aangeboden. Uw dag begint met een pre-safari ontbijt dat bestaat uit eieren, yoghurt, fruit en versgebakken brood. Bij terugkomst staat er een luxe brunch buffet op u te wachten met meer dan genoeg lekkernijen om de honger te stillen! 

En dan houdt het niet op. Want u heeft vast honger gekregen van het ontspannen op uw privédeck en het spotten van al het wild dat voorbij komt. Natuurlijk wordt er een afternoon tea geserveerd met hartige hapjes en cakes voor u op uw tweede safari van de dag vertrekt. En dan de beroemde sundowners tijdens uw safari, en een werkelijk fenomenale avondmaaltijd voor u uw bed in stapt en droomt over een nieuwe dag. 

Goed doen

Wat een verblijf hier extra bijzonder maakt is de grote focus op natuurbehoud. Little Vumbura is een camp van Wilderness Safaris, onze lokale partner in Afrika en een beroemd pionier op het gebied van natuurbescherming. Zodra u landt krijgt u een herbruikbare waterfles, die er ook nog eens erg mooi uit ziet. Al meer dan 300.000 pastic flessen zijn bespaard enkel door de herbruikbare waterflessen uit te delen aan de gasten van Wilderness Safaris. Gamedrives worden begeleid door een escort van een nabijgelegen dorpje die er alles aan doet om de impact van uw gamedrive op de natuur en het landschap zo klein mogelijk te houden. Het zijn de kleine dingen die het doen: zwaluwen die een veilig nestje bouwen recht boven de bar in Little Vumbura waarbij de crew er alles aan doet om het ze zo comfortabel mogelijk te maken. Het motto van de staf hier is 'wij zijn hier te gast, dit is het thuis van het dierenrijk.' En zo is het maar net.

Vergelijkbare accommodaties in Botswana