Qorokwe is een stijlvol en eco-chic kamp in het zuiden van de Okavango Delta

De exclusieve Qorokwe concessie ligt in het zuidoostelijke deel van de Okavango Delta in Botswana en grenst aan het beroemde Moremi Game Reserve. Qorokwe bestaat uit verschillende deltagebieden die een ontzettend rijk dierenleven herbergen. Het gebied staat bekend om de goede concentraties grote roofdieren, en leeuw, luipaard, gevlekte hyena, cheeta en wilde hond worden dan ook regelmatig gespot. Grote kuddes olifanten en buffels trekken over de vlaktes en waden door de rivieren. Wat wilt u nog meer? 

Tented suites

Qorokwe bestaat uit acht elegante tented suites en een familie suite die allemaal in een eigentijdse stijl zijn ingericht, maar nog steeds een klassiek bush-gevoel uitademen. De ruime badkamers hebben een binnen- en buitendouche en een heerlijk ligbad, uiteraard mét fantastisch uitzicht op de wildernis en lagune. De suites liggen in de schaduw van grote bomen en zijn zo gebouwd dat ze optimaal profiteren van een verkoelende bries. Alle suites kijken uit op de lagune en u hoeft uw comfortabele suite dan ook niet eens te verlaten om toch het ultieme Afrika gevoel te beleven. 

Middelpunt van het kamp

Het hoofdgedeelte van het kamp is ook het middelpunt van Qorokwe, hier bevinden zich het eetgedeelte, lounge, bar en bibliotheek. Deze ruimtes zijn gebouwd op houten platformen en bieden ook weer uitzicht op de lagune. Het zwembad biedt een heerlijke verkoeling en in de warme maanden is dit ook zeker geen overbodige luxe. Na een voortreffelijke maaltijd is het 's avonds prettig vertoeven bij het knisperende kampvuur.

Natuurvriendelijk en maatschappelijk bewust

Qorokwe streeft naar een lichte CO2 afdruk en maakt dan ook volledig gebruik van zonne-energie. Daarnaast speelt het kamp een belangrijke rol in de omringende lokale gemeenschappen, doordat het kamp inkomsten genereert die direct terugvloeien in de samenleving. 

Verken de concessie

De prachtige omgeving van Qorokwe wilt u natuurlijk gaan verkennen en daar zijn diverse mogelijkheden voor. Tijdens game drives overdag geniet u van de omgeving en de dieren en tijdens de avond gamedrive zorgen de schijnwerpers ervoor dat u de nachtdieren kunt vinden die u overdag niet ziet. Wandelsafari's met bekwame gidsen bieden u de geweldige mogelijkheid om groot wild te voet te ontdekken en de kleinere dingen te observeren die u mist vanuit een voertuig. Maar als u het ons vraagt is er geen betere manier om de delta te verkennen dan met een traditionele mokoro! In een uitgeholde boomstam glijdt u door het water. Met een beetje geluk ziet u nieuwsgierige olifanten langs de oevers en luie nijlpaarden in het water.