Het gigantische Moremi reservaat is het jachtgebied van leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en wilde honden

Sable Alley is het nieuwste kamp van Natural Selection, een jonge organisatie met lodges in Botswana en Namibië. Wij zijn verheugd u deze locatie aan te kunnen bieden want de luxe en kwaliteit van de lodges is van grote klasse en de situering in de lagune, waar wilde dieren als nijlpaarden en olifanten komen drinken, is ongeëvenaard.

Safari met ecologisch karakter

De oprichters van Natural Selection zijn ooit begonnen als safari gidsen en hebben zodoende een frisse kijk op het aanbieden van een safari beleving. Natural Selection heeft een duidelijk ecologisch karakter. Natuurbehoud staat centraal en dat is goed terug te zien in Sable Alley, want hoewel u hier in ultieme luxe verblijft staat nog altijd de natuur op een voetstuk.

Dat uit zich onder meer in lodges met een minimale ecologische voetafdruk wat de natuurbeleving in Sable Alley ten goede komt.  Als u hier te gast bent kunt u genieten van de mooiste game-drives van Botswana. Het gigantische Moremi reservaat is het jachtgebied van leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en wilde honden. De uitstekende gidsen weten ook feilloos vele kleinere dieren op te sporen. Omdat het reservaat onderdeel is van de waterrijke Okavango Delta zult u hiervoor soms de auto verlaten en te voet of per kano verder gaan.

Uitrusten in luxe

U trekt er drie keer per dag op uit om het uitgestrekte en afwisselende gebied te verkennen. Vermoeiend? Gelukkig kunt u in uitzonderlijke luxe bijkomen en nagenieten van wat u beleefd hebt. Een duik in het zwembad om het stof van u af te spoelen, en dan even zitten op de leren bank in de schaduw van de rieten overkapping; terwijl u een slok van uw drankje neemt sjokt rustig een olifant voorbij.

Als u even behoefte heeft aan privacy kunt u zich altijd terugtrekken in uw eigen suite. Een bad nemen met uitzicht op het oerwoud, een dutje doen in uw king-size bed of op de sofa op uw privé terras; u bent in mum van tijd weer uitgerust voor het volgende uitstapje de bush in. Door alle ervaringen die u overdag opdoet heeft u genoeg te vertellen, ’s avonds bij het diner. De locatie van het diner is alleen maar magnifiek te noemen. Als de zon zakt, de olifanten silhouetten worden, en de koelte van de nacht de warmte verdrijft wordt het vuur aangestoken en komt het personeel uw eten serveren. Op de achtergrond worden de nachtelijke oerwoudgeluiden steeds beter hoorbaar.

Alles wordt gerecycled

Alle natuurlijk materialen worden zoveel mogelijk lokaal aangekocht. De zon is de grote energiebron, het afval wordt gescheiden en vervoerd naar de stad waar het wordt verwerkt. Niets wordt verbrand of begraven in het reservaat. Er wordt gekookt op een biogas installatie waardoor het recycling percentage met maar liefst 25% kon worden verhoogd. Het mooiste van alles is: indien het kamp wordt ingepakt en verplaatst zal worden, zal er binnen zes maanden geen enkele aanwijzing zijn dat ze er ooit is geweest.

Tripadvisor over Sable Alley