Er is geen betere plek voor het spotten van de zeldzame wilde honden

De airstrip van de Selinda-concessie ligt ruwweg halverwege Selinda Camp en Zibalianja Camp. Dit is een absolute wildernis en de kans is aanwezig dat u al dalend op de landingsbaan de eerste zebra's, olifanten of antilopen in beeld heeft.

Great Plains Conservation

Dit charmante kamp ligt in het noorden van Botswana in het private Selina Reserve. Vanaf zes jaar is iedereen hier welkom! Het kamp wordt gerund onder de vleugels van de Great Plains Conservation Family zoals ze dat het liefste zelf omschrijven. Een betrokken team dat zich inzet voor het behoud van de wildernis, de dieren die er leven en de gemeenschappen waar het door wordt omringd.

Een adembenemende locatie

De Selinda concessie is een kruispunt van diverse gebieden: de Kwando rivier in het noorden, de Selinda Spillway, de Zibalianja Lagoon, de Savuti Channel en de Linyanti rivier. Deze afwisseling in de omgeving zorgt voor een enorme diversiteit. Het hoeft niet lang te duren om een impala, lechwe, koedoe, tsessebe, rietbok, steenbok gezien te hebben. En dat zijn alleen nog maar de antilopen. De zebra, giraffe, wrattenzwijn, baviaan en groene meerkat zijn ook volop aanwezig. 

Geschapen voor de wilde honden

Twee daarvan verdienen specifieke vermelding. De Selinda concessie is misschien wel de beste plek van Botswana voor het zien van wilde honden. Deze in een groep jagende dieren achtervolgen hun prooi vaak tientallen kilometers, wat gelijk verklaart waarom er nog maar weinig natuurgebieden zijn waar ze genoeg ruimte hebben. Selinda is het centrum van diverse open landschappen die voor wilde honden geschapen lijken. Verder is deze omgeving uniek vanwege leeuwen die op nijlpaarden jagen. De extreem dikke huid van deze in het water levende kolossen maakt jagen op volwassen dieren een bijna onbegonnen zaak. De leeuwen hier hebben desondanks een succesvolle methode ontwikkeld, een bizar spel op leven en dood!

Villa tenten, verhalend mooi

Negen villa tenten bieden ruimte aan een maximum van 18 gasten. Er is ook een family tent die ruimte biedt aan vier personen. De villa's en de lounge zijn ingericht met het oog op de verschillende elementen. Water is een markant onderdeel van de villa's. Dat uit zich in de kleuren en de keuze van materialen en textiel. Golvende zijde hangt aan het plafond van de lounge en is een eerbetoon aan de lucht. Het geeft de rimpelingen weer van de grassen die speels in de wind dansen. Aarde ziet u terug in de verse producten die rechtstreeks uit de moestuin worden verwerkt in overheerlijke gerechten. De heldere vlammen van het kampvuur maken de cirkel van de elementen rond. Selinda is een van de klassiekers in de Delta en draagt zorg voor een zo laag mogelijke footprint. 

Alles wordt gerecycled

Alle natuurlijk materialen worden zoveel mogelijk lokaal aangekocht. De zon is de grote energiebron, het afval wordt gescheiden en vervoerd naar de stad waar het wordt verwerkt. Niets wordt verbrand of begraven in het reservaat. Er wordt gekookt op een biogas installatie waardoor het recycling percentage met maar liefst 25% kon worden verhoogd. Het mooiste van alles is: indien het kamp wordt ingepakt en verplaatst zal er binnen zes maanden geen enkele aanwijzing zijn dat ze er ooit is geweest.

Tripadvisor over Selinda Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana