Een absoluut hoogtepunt in iedere Botswana safari!

In het noorden van de Okavango Delta van Botswana vindt u de privé concessie Vumbura. Hier ligt een bijzonder camp verstopt: Vumbura Plains. Het camp bestaat uit twee delen - noord en zuid - die allebei op verhoogde platformen tussen de bomen verscholen liggen. U heeft zodoende een goed uitzicht op de drinkplaats waar het wild gretig en veelvuldig gebruik van komt maken. Als u dus op zoek bent naar een plek waar u zich middenin de actie kunt begeven dan wordt het niet veel beter dan dit.

Talisman specialist Karin Muntenga: 'De inrichting van het camp is schitterend. Ruime suites mét eigen plungepool zorgen voor een ultiem luxe safari gevoel.'

Vumbura Private Game Reserve

De privéconcessie Vumbura in het noorden van de delta is één van de juweeltjes van dit gebied. Leeuwen, luipaarden en cheeta's worden veelvuldig gespot en ook hyena's en wilde honden worden regelmatig gezien. Olifanten en buffels komen in grote kuddes voor, altijd een belevenis. Bijzonder is ook dat de prachtige zwarte paardantilopen (sable) hier gewoon zijn. Let u op bij aankomst, want rondom de airstrip kunt u al de eerste zien. Andere antilopen zijn litschiebokken (lechwe), waterbokken en koedoes. Hoe kan dit gebied teleurstellen?

Vumbura is een echt allround gebied waardoor u zowel water- als landactiviteiten kunt ondernemen. Open vlaktes worden afgewisseld door bosgebieden en moerassen vol papyrus. Avondsafari's zijn vaak gewijd aan het opsporen van luipaarden, het gebied is perfect voor wandelsafari's en tochten per mokoro (uitgeholde boomstam) en motorboot kunnen uitstekend worden uitgevoerd. Ervaar dit prachtige natuurgebied bovendien (optioneel) vanuit een ballon of helikopter.

Modern en hedendaags camp

Vumbura Plains is modern en hedendaags ingericht en bestaat uit twee satelliet-camps: noord en zuid. Beide camps hebben een eigen diner-ruimte, lounge en bar - verstopt onder een dik bladerdak van eeuwenoude bomen.

Reist u met uw hele gezin dan is het noord camp erg geschikt want u vindt hier twee familiekamers. Iedere suite - in zowel noord als zuid - beschikt over een ensuite badkamer met inloop douche én buitendouche. Op uw veranda heeft u een privé sala en een klein zwembad. Doordat u in een enorm wildrijk gebied overnacht komt het niet zelden voor dat u vanuit uw zwembad het wild kan spotten in het water of op het land.

Land, water en luchtactiviteiten

Tijd voor vervelen is er niet want u verblijft in een gebied waar u zowel land- als wateractiviteiten kunt ondernemen. Dat betekent dat u er per motorboot op uit kan om de verschillende zijtakken van de delta te verkennen of per mokoro om op een zeer rustige en kalme manier door het water te glijden. In de ochtend en de late middag kunt u er per gamedrive op uit maar u kunt hier ook te voet de wildernis in of in het donker de roofdieren observeren, op zoek naar wild. Het (letterlijke) hoogtepunt? Een tocht per luchtballon. Betoverend gewoon. Reserveert u dit wel direct bij boeking, het is een populaire activiteit!

Vergelijkbare accommodaties in Botswana