Een legendarische ontmoetingsplaats

Van John Wayne tot Jacques Cousteau, en van Nelson Mandela tot prinses Beatrix; zoveel beroemdheden zijn u hier voor geweest. Weinig hotels ter wereld weerspiegelen de glamour en glansrijke historie van een wereldstad zo grandioos als het Belmond Copacabana Palace hotel in Rio de Janeiro, al van oudsher het bekendste en meest elegante hotel in Zuid-Amerika. Kortom, een wereldklassieker. Een 24 uur per dag geopend zwembad, tennisbanen, een exclusieve strand service, de recentelijk geopende SPA en fitness center, Body Care Palace Salon en keus uit twee majestueuze 'fine dining' restaurants overtreffen verwachtingen van de meest eisende klanten. 

Onmiskenbaar grandeur

Al vanaf 1923, toen het hotel haar deuren opende, heeft Copacabana Palace beroemdheden van over de hele wereld verwelkomt: John Wayne, Errol Flynn; Henry Kissinger; Jacques Cousteau, en meer recentelijk Anthony Quinn; Nelson Mandela; Koningin Beatrix; Anthony Hopkins, gewoon te veel om op te noemen.
De grandeur van het Belmond Copacabana Palace hotel, gelegen aan het Copacabana strand, is onmiskenbaar. U kunt het leven van alledag in Rio verkennen. Maak bijvoorbeeld een enerverende fietstour langs de hoogtepunten van deze bruisende stad. U fietst langs de beroemde stranden en flaneerboulevards aan de halvemaanvormige baai. Hier ervaart u de levensstijl van de cariocas (inwoners van Rio) en de magie van de beroemde Copacabana en het luxe Ipanema strand. U kunt van het uitzicht over de stad genieten vanaf de Suikerbroodberg, ronddwalen door de bohemien wijk Santa Teresa en winkelen in luxe boetieks en heerlijke warenhuizen als Shopping Leblon. Het grote zwembad van Copacabana Palace is dag en nacht geopend en de Copacabana Palace Spa biedt de meest bijzondere beautybehandelingen. 

Exclusieve accommodatie

Alle suites hebben een uniek design en zijn stijlvol ingericht met klassieke meubelen en originele kustwerken. De Oceanview Suites met uitzicht over het Copacabana strand beschikken naast een ruime slaapkamer ook over een lounge en privébalkon. Mocht u het allemaal nog grootser willen dan is een van de zeven op de bovenste verdieping gelegen Penthouse Suites echt iets voor u: een eigen paleis met een riante oppervlakte van 100 m², panoramisch zeezicht, king-size bedden, marmeren badkamers en een vloer gedecoreerd met exotische tapijten. Ook is er op de Penthouse verdieping een apart zwembad en 'wet bar'. Kortom, er is in Rio de Janeiro geen exclusievere accommodatie voor te stellen.

Fine dining

Het elegante Hotel Cipriani Restaurant is een van de beste restaurants in Rio. Chef Nicola Finamores menu combineert de allerbeste Braziliaanse en Italiaanse ingrediënten. U geniet van de innovatieve gerechten en de klassieke recepten uit de Finamore familie. Dit is fine dining met de hoofdletter 'F'. Reserveer de Chefs table als u hier dineert. De perfecte brunch wordt in het Pergula restaurant geserveerd en u nipt aan een frisse caipirinha aan de rand van het zwembad of in de sfeervolle Bar do Copa.

Tripadvisor over Belmond Copacabana Palace