Wanneer u aan komt varen met de motorboot lijkt het net alsof u een typisch Indiaans Amazone-dorpje nadert

De kleine Juma Lodge ligt aan het gelijknamige meer, 100 kilometer ten zuiden van Manaus, in een afgelegen, tamelijk ongerept gebied. Dit is niet de meest luxe optie in het Amazonegebied maar wel een van de meest authentieke. Andere voordelen zijn dat u, onderweg er naartoe, de beroemde 'Meeting of the Waters' passeert en dat de lodge een van de beste wildlife-ervarigen in Brazilië biedt (in tegenstelling tot sommige andere lodges ten westen van Manaus). In het droge seizoen vaart u door nauwe kreken (igarap's), in het regenseizoen door de onder water gelopen bossen (igap's).

Meeting of the Waters

De reis erheen is eigenlijk al een excursie op zich; tijdens de boottocht van Manaus naar de lodge passeert u de beroemde 'Meeting of the Waters'. Hier stromen het donkere water van de Rio Negro en de geelbruine stroom van de Rio Solimes ongeveer 8 kilometer lang gelijk met elkaar op, dit zonder dat het water van beide rivieren zich met elkaar vermengt. Met wat geluk ziet u onderweg roze rivierdolfijnen. Bij aankomst vertelt uw gids u meer over de excursiemogelijkheden. Per boot maakt u een verkenningstocht door de igarap's en/of de igap's. Ook 's avonds kunt u een boottocht maken en op zoek gaan naar kaaimannen, slangen, kikkers en tropische vogels. De mysterieuze geluiden van het woud en de meestal heldere sterrenhemel zullen u zeker niet onberoerd laten!

Bungalows op hoge palen

Alle 20 bungalows hebben een eigen balkon, muskietengaas en fan. Sommige bieden uitzicht op het Amazone regenwoud, andere op de rivier. Het is al een ervaring op zich om vanuit uw hangmat naar de geluiden van de jungle te luisteren. Behalve door apen wordt het woud gefrequenteerd door papegaaien en toekans. De lodge past heel goed in de jungle-omgeving, bij de bouw is gebruik gemaakt van vijf verschillende soorten hout afkomstig van bomen uit de nabije omgeving. Deze hebben de meest prachtige namen: angelim, itaba, aquariquara, tintarana en jacareba. Het dak is gemaakt van palmbladeren. De eenvoudige bungalowtjes zijn gebouwd op hoge palen; het waterpeil in het regenseizoen en het droge seizoen varieert namelijk aanzienlijk, tot wel 15 meter verschil!

Pirarucu's en piranha's

Het gezellige restaurant (met bar) biedt een prachtig uitzicht over het meer. Het dagelijks veranderende buffet biedt een keuze uit lokale en internationale specialiteiten. Een bijzonder gerecht is de pirarucu, 's werelds grootste zoetwatervis. U kunt zelf op piranha's vissen die u dan 's avonds terugvindt op uw bord! Andere eetbare vissoorten zijn tambaqui en surubim. Wanneer u niet van vis houdt is er altijd nog een ruime keuze aan vegetarische- en vleesgerechten. En wat te denken van al het fruit uit de regio zoals tapereb, graviola, ing en cupuau! De kleurrijke vruchten liggen in al hun begeerlijkheid op u te wachten op grote schalen, maar u kunt ze ook proeven in de vorm van een heerlijk vruchtensapje.

Tripadvisor over Juma Amazon Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Brazilië