Deze charmante kleinschalige pousada, gelegen aan een rustig strand iets ten zuiden van Trancoso, is de perfecte plek voor een rustpunt in uw reis

Pousada Tutabel is een van onze nieuwste ontdekkingen aan de Braziliaanse kust. De pousada ligt op een groot groen privéterrein aan een uitgestrekt strand in Trancoso; een heerlijke plek om te genieten van rust en wellicht wat watervertier. Voorheen was Pousada Tutabel het zomeroptrekje van Roberto Marinho, landelijk bekend als oprichter van een groot Braziliaans televisiestation. In 2015 werd het geheel gerenoveerd en omgetoverd tot een charmante kleinschalige pousada. De service is hier opvallend goed en de oprechte hartelijkheid van het personeel zal er voor zorgen dat u zich hier in mum van tijd thuis zult voelen.

Unieke ecotour

Pousada Tutabel is een echt een plek om lekker te relaxen. Het grote privéterrein biedt genoeg ruimte voor drie lounges, een restaurant, een spel- en speelkamer voor jong en oud, een spa met sauna, een gym en een zwembad van flink formaat. De groene vegetatie zorgt voor de nodige privacy. Via een houten pad loopt u zo het strand op, dat op een enkele surfer na vrijwel helemaal verlaten is. De unieke ecotour die de pousada heeft ontworpen is een must voor iedere gast. Met hooguit enkele andere gasten van de pousada en een gids bezoekt u tijdens de tour een nabijgelegen reservaat, met inheemse flora en wildlife die door de pousada zelf worden ondersteund. U kunt hier een mooie wandeling maken, gevolgd door een gezonde picknick middenin de natuur.

Kamer nummer 13

De pousada herbergt zeven mooie kamers en een suite verdeeld over drie gebouwtjes. Vier van de kamers bevinden zich in de Sapoti Suite. De kamers zijn 60 m2  en bieden uitzicht op de tuin. Kamer nummer 13 geniet wat ons betreft de voorkeur; deze kamer ligt op de eerste verdieping en biedt gedeeltelijk uitzicht op zee. De drie andere kamers zijn ondergebracht in de Pitanga Suite. Deze kamers zijn wat kleiner, maar bieden toegang tot een terras aan de tuin en zijn zeer geschikt voor gezinnen. De romantische Master Suite biedt met een oppervlakte van 80 m2  en gedeeltelijk uitzicht op het strand de meeste ruimte en comfort. 

Bom dia

De ochtenden beginnen hier goed. Naast verse fruitsappen, wafels, eieren en tapioca (een crêpe gemaakt van de cassavewortel) voegt de chef altijd een verrassingselement toe aan het ontbijt, bijvoorbeeld in de vorm van een gezonde fruitshot vol vitaminen.

Tripadvisor over Pousada Tutabel

Vergelijkbare accommodaties in Brazilië