Een unieke safari in het grootste wetlandsgebied ter wereld

De intieme door een familie gerunde ecolodge Refugio da Ilha ligt aan de oevers van de Rio Salobra in een natuurreservaat in het zuiden van de Pantanal. Het houten landhuis met maar zeven kamers is een goed vertrekpunt voor safaris door de Pantanal. U geniet hier optimaal van de rijke biodiversiteit van deze betoverende omgeving. In de lodge heerst een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Zo is het gebruikelijk om zelf een drankje uit de koelkast te pakken en de bestelling te noteren in een schrift. De tuin grenst aan een heldere beek waarin u heerlijk kunt zwemmen. Aan de andere kant van de lodge liggen moerasachtige meertjes waarin wat kaaimannen huizen, die aan het eind van de middag aan komen zwemmen om te kijken of er iets te eten is. Het voeren van deze dieren is altijd een groot spektakel! 

Wilde dieren

Uw gids van Refugio da Ilha neemt op de dag van aankomst het programma voor de komende dagen met u door. De bedoeling is om zoveel mogelijk wilde dieren te zien. U gaat te voet, per boot, met een jeep, met kano's en te paard op speurtocht. Dat kan ook 's avonds laat of bij zonsopgang wanneer de vogels uitvliegen. De excursies worden uitgevoerd in kleine groepjes. De zoon van de eigenaar maakt documentaires; u kunt 's avonds een van zijn films bekijken met unieke opnamen van wilde dieren rondom de lodge, zoals reuzenotters, papegaaien, capybara's en apen.

Tip: De mooiste excursie is die per boot de Rio Salobra op: prachtige natuur, veel dieren, visrijke wateren, schitterende onaangetaste landschappen.

Kleinschalig verblijf

De zeven kamers zijn eenvoudig ingericht, maar zijn wel voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Het verblijf is hier ondergeschikt aan de beleving, dus verwacht geen grote kamers met luxe faciliteiten. Het restaurant is aan alle zijden open, zodat u tijdens het diner niets hoeft te missen van wat er buiten gebeurt. Apen die van boom naar boom springen zorgen bij kinderen en volwassenen nogal eens voor afleiding! Na een overvloedig Braziliaans diner bij kaarslicht, waarvoor altijd verse lokale ingrediënten worden gebruikt, kunt u nog een mooie avondexcursie maken om het wild te spotten in het donker.

Tripadvisor over Refúgio da Ilha