De term 'Txai' staat in de inheemse kaxinawa taal voor 'vriendschap', wat het gevoel omschrijft waarmee u wordt overladen zodra u hier arriveert

Het Txai Resort, vlakbij het surfersdorpje Itacaré, is een waardevolle toevoeging aan onze kleine reeks bijzondere pareltjes aan de noordoostkust van Brazilië. Gelegen op een voormalige kokosplantage in een beschermd natuurgebied en grenzend aan een prachtig wit strand met kokospalmen is dit, hoe cliché het ook klinkt, een waar paradijs. De service, gastronomie en faciliteiten zijn hier allemaal dik in orde; redenen te meer om dit resort graag in ons aanbod op te nemen.

Exclusieve tours

Er is genoeg te doen in en rondom het Txai Resort. Er zijn maar liefst vijf zwembaden, een mooie Spa met uitzicht op zee en een fitnesscentrum waar u uw conditie op peil kunt houden. Het strand lonkt naar vele uurtjes zonnebaden of een ochtendwandeling terwijl u de zon op ziet komen. Voor actieve reizigers regelt het resort graag exclusieve (hiking) tours naar afgelegen stranden en watervallen, of kanotochten over een kristalheldere rivier. Zoekt u liever de reuring op; het levendige Itacaré is met een taxi snel te bereiken.

Bungalows met privacy

Hier verblijft u niet in een kamer of suite, maar in een van de 38 bungalows die in de tropische tuinen verspreid liggen. De ontwerpers van de bungalows hebben deze door het toepassen van de juiste kleuren en natuurlijke materialen als hout en riet op harmonieuze wijze weten te integreren in het landschap. Binnen treft u een rustiek interieur met voor comfort ontworpen meubels en witte katoenen bekleding. De bungalows zijn verdeeld over drie categorieën en hebben een afmeting van 60 of 70 m². U geniet van veel privacy en heeft, afhankelijk van de ligging van uw bungalow, uitzicht op het groen en/of de zee en het strand.

Authentieke Braziliaanse gerechten

In het sfeervolle restaurant worden authentieke Braziliaanse gerechten geserveerd, zoals de 'Moqueca de Peixe', een traditionele visstoofpot uit Bahia met kruiden en kokosmelk. Er worden voor het bereiden van de gerechten veelal biologische producten gebruikt. Romantici kunnen vragen om een tafeltje op het strand of een andere bijzondere locatie naar keuze om een diner extra speciaal te maken. Naast het restaurant zijn er twee bars, waar frisse cocktails, sappen en alcoholische dranken worden geschonken.

Tripadvisor over Txai Resort