Hip & happening. Warm & rustiek. Dit boetiek hotel is van de hand van designer Wilbert Das creative director van het beroemde denim label Diesel.

Hip & happening. Warm & rustiek. Dit boetiek hotel is van de hand van designer Wilbert Das, creative director van het beroemde denim label Diesel. Het trendy UXUA Casa Hotel & Spa ligt middenin Trancoso; een luxe kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan in de provincie Bahia.

Droombestemming

In de jaren 60 werd het vissersplaatsje Trancoso ontdekt door hippies. Met behoud van de relaxte levensstijl is het inmiddels uitgegroeid tot een luxe hot spot. Het prachtige Quadradoplein en de romantische 16e eeuwse witte kerk in het hart van het groene dorp op de klif nodigen romantici uit tot een huwelijksvoltrekking en een bruisend feest. De beste golfbaan van Zuid-Amerika ligt op een steenworp afstand van dit unieke boetiek hotel. Dit is echt een droombestemming, niet verder vertellen!

Beach Lounge

Vanaf de heuvel waar het dorp ligt, daalt u af naar het ongerepte zandstrand. Uxua Casa heeft hier een eigen Beach Lounge, waar u op een bedje met een cocktail in de hand kunt genieten van het strand en de zee met de machtige golven. U kunt natuurlijk ook als een local heerlijk doelloos ronddwalen in en om Trancoso. Of u blijft binnen de contouren van het hotel: bij de Spa geniet u van de sublieme behandelingen met Vichy producten. Een rondje fitness of een capoeira klas volgen behoort ook tot de mogelijkheden. Of u neemt een duik in het zwembad, dat bedekt is met duizenden aventurijn kwartsstenen!

Natuurlijke airconditioning

Het is hier in het Quadrado waar designer Wilbert Das (Creative Director van Diesel) besloot om het Uxua Casa Hotel te creëren. Negen unieke huizen, gebouwd en ingericht door lokale kunstenaars en met de nadruk op het duurzame en ecologische aspect liggen verspreid in een tropische tuin. Twee huizen grenzen zelfs aan de quadrado, en hebben hier een eigen zitje. Wat is er leuker om 's avonds op je eigen terrasje wat te drinken en het lokale leven voor je te zien afspelen. Alle huizen hebben verschillende grappige details als een wastafel gemaakt van boomstronk of een mariabeeldje met roze lichtjes. De tv is ingenieus verstopt in een oude hutkoffer. Overal staan lantaarns met kaarsen die 's avonds voor u worden aangestoken. De huizen zijn zo ontworpen dat de wind er doorheen waait en door deze natuurlijke ventilatie hoeft u niet altijd de airconditioning te gebruiken. Alle huizen zijn uitgerust met een keuken, tuin, typische 'Bahia' kunstwerken, kingsize bedden en sommige huizen hebben een eigen zwembad of jacuzzi!

Bahian cuisine

's Avonds kunt u heerlijk dineren aan het zwembad. Uxua Casa biedt u een organische en biologische Bahian cuisine. De producten komen veelal van lokale boeren, en er wordt gebruik gemaakt van dagverse producten. Maar het is ook heel leuk om op het Quadrado te gaan eten, er zijn verschillende goede restaurantjes met tafeltjes buiten op het plein.
Aangezien het dorpje hoog op een rots ligt, ligt het mooie, ongerepte zandstrand op ongeveer 15 minuten wandelafstand. Hier heeft Uxua Casa een eigen beachclub met bedje, parasols en een barretje.

Tripadvisor over Uxua Casa Hotel

Vergelijkbare accommodaties in Brazilië