Door: Stephanie
Martha was een heel goede, flexibele gids. We spraken Engels en Frans en ze bleek onuitputtelijk te zijn voor tips!

Bom dia!

Zoals beloofd, een mailtje na onze mooie reis! Opvang in Rio: Martha was een heel goede, flexibele gids. We spraken Engels en Frans en ze bleek onuitputtelijk te zijn voor tips! Ze leidde ons ook rond als we terugkwamen op het einde van onze trip. Santa Theresa (geopend door Fransen) heeft een prachtig tuintje, ligt in het Montmartre van Rio en is dus rustig, heeft een heerlijk restaurant en een zalige lounge-bar! Aanrader!

Iguaçu: vrienden hadden ons gewaarschuwd over de trieste staat van het Hotel Das Cataratas, maar dat bleek niet meer actueel te zijn met de totale hernieuwing ervan! Iguaçu is nog beter als in de film (The Mission...;-D). We stonden wel versteld over de moeilijke grensovergang naar Brazilië... blij dat we in laagseizoen gekomen waren! Aan de Braziliaanse kant hebben we het bootje genomen om de watervallen nog eens van de onderkant te mogen meemaken: heel leuk (met video als souvenir) maar het tweede gedeelte van het avontuur" was een beetje zwak: ze brengen je terug naar de ingang van het park op een safari-truck... Onze gids was daar ook van heel goede raad. Voor het vliegtuig te nemen hebben we the Iguaçu birdpark bezocht op zijn aanraden en we waren er heel blij om! Voor het heen en terugreizen van Iguaçu mag je misschien de plaatsen aan de nooduitgangen voorstellen voor mensen met langere benen...

We hebben er de onzekerheid niet gevoeld buiten aan Praça da Sé (waar we niet zijn uitgestapt) en een andere buurt die onze (weerom goeie) gids Carackolandia noemde naar de vele menselijke ruïnes die er rond hangen... Ik ben blij van langs Sao Paolo gereisd te zijn: het is helemaal anders als de rest dat we hebben meegemaakt. Het feit dat we ingeleid werden door vrienden helpt vast! Trendy restaurant (Kaa) 's avonds en route "by night" konden het niet meer stuk krijgen en de staaltjes Niemeyer waren ook de moeite! Casa Turquesa was TOP. We hadden de bruine kamer en al klinkt dat somber was het een magnifieke nestje! De eerste dag gingen we alleen met de schipper op hun Schooner en 's middags op een waanzinnige rots eten (liet me nadien vertellen dat het restaurant door Nederlanders werd geopend): TOP! 's Anderendaags huurden we een koekedoosje om Picinguaba en Trindade te bezoeken: de oceaan was erg sterk (twee toeristen door de grote golven meegeslopen in Rio die dag...) en zelf werden we onderuit getrokken door de reflux in de baai!! Opgelet voor (kleine) kinders! De manager van Casa Turquesa vertelde ons toch dat ze deze rit afraadt in hoogseizoen: veel te druk! 

We gingen natuurlijk eten bij Banane da Terra maar waren niet zooooo onder de indruk van hetgeen ons als origineel en heel smakelijk werd beloofd... Wel raden we aan (hebben het van ver kunnen bekijken maar lijkt me een toffe avondactiviteit in Paraty) Academia de Cozinha: www.chefbrazil.com Rua Dona Geralda 288 niet zo ver van Casa Turquesa: een uitnodiging om met een caipirinha in de hand, een lesje Braziliaanse keuken te volgen... Ik vond dat er meer was aan Rio (al hadden we pech met het weer). Martha onze lieve gids heeft me alle projecten van Niemeyer getoond met als treffer het Museum van Hedendaagse Kunst in Niteroi de vliegende schotel! Je kan Brazilië ook aanraden als architectuurreis! Tot een volgende keer een volgende verre reis!

Zonnige groetjes uit Barcelona!
Stephanie

Items uit dit reisverslag