Een nieuw kunstwerk van Bill Bensley

Ingeklemd tussen drie van Cambodja’s oudste en meest belangrijke natuurparken, in één van de grootste wildernissen van Zuidoost Azië, ligt een kunstwerkje gecreëerd door Bill Bensley. Shinta Mani Wild hanteert een concept zoals u in Cambodja nog niet tegenkomt. Topdesign wordt gecombineerd met een sublieme service en een duurzaamheid die haar grenzen niet kent. Nieuwe samenwerking worden aangegaan om de flora en fauna hier te behouden en nieuwe duurzame initiatieven worden bedacht om de lokale bevolking van werk en daarmee inkomen te blijven voorzien, zonder deze ongerepte wildernis te schaden.

Nieuw duurzaamheidsmodel

De wereldberoemde architect en eigenaar van Shinta Mani Wild, Bill Bensley, ontdekte het gebied tussen het Bokor National Park en het Kirirom National Park en kwam er achter dat flora en fauna hier niet werd beschermd. Zijn missie werd om deze vallei van 350 hectare te beschermen voor de stroperij, de mijnindustrie en houtkapindustrie. Hij werkte samen met Wildlife Alliance, de Koninklijke Universiteit van Phnom Penh en de regering van Cambodja om dit nieuwe duurzaamheidsmodel tot werking te laten komen.

Prestigieus project

Gelegen aan de rivier en boven prachtige watervallen is hier het meest prestigieuze project van Bill Bensley ooit ontstaan. Vijftien tenten gelegen op kliffen met uitzicht op de rivier en watervallen, ingericht met veel oog voor design en luxe. ‘It gives the feeling of what it would have been like to be on a luxury safari in the jungles of Cambodia with Jacky O.’  - Bill Bensley.  Een luxe avontuur dus, met bijzondere belevingen waar u tijdens uw verblijf uit kan kiezen. Een boottocht over de rivier, een safari door de wildernis op zoek naar olifanten en gibbons of een bezoek aan de Boulders Spa voor een ontspannende behandeling…

Een bijzondere ervaring

Een verblijf in Shinta Mani Wild is zonder meer een hoogtepunt in uw reis. De faciliteiten van het kleinschalige camp zijn talrijk en er wordt alles aan gedaan om u dit onaangeraakte stukje wildernis zo comfortabel mogelijk te laten beleven. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe luxe wordt gecombineerd met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de natuur en haar inwoners en met uw verblijf in Shinta Mani Wild draagt u bij aan het behoud van deze fascinerende fenomenale wildernis. 

Vergelijkbare accommodaties in Cambodja