Algonquin Provincial Park is het grootste en oudste natuurpark van Ontario. Eens het grondgebied van de Algonquin Indianen, nu het habitat van elanden, beren en wolven.

Uitgestrekte meren, dichtbegroeide bossen met prachtige wandelroutes en uitbundige flora en fauna. Het Algonquin Provincial Park is een must see als u door Ontario reist. Het park is niet alleen het grootste, maar ook het oudste park van de provincie en dankt zijn naam aan de oorspronkelijke bewoners: de Algonquin Indianen. Uit het aanbod aan hotels en lodges kozen wij hier het sfeervolle Deerhurst Resort, prachtig gelegen aan een meer op zo'n drie kwartier rijden van de ingang van het park.

Lakefront locatie

Het Deerhurst Resort heeft een prachtige ligging aan Peninsula Lake, omgeven door een keurig bijgehouden golfbaan en bos. Het is een vrij groot resort, maar tegelijkertijd ook heel sfeervol en absoluut de beste keuze in de omgeving van Algonquin. U kunt hier kiezen voor een verblijf in een van de kamers, geclusterd in vrijstaande paviljoens waarvan een aantal uitzicht op het meer bieden. Een stuk ruimer en luxer zijn de 1-bedroom suites en appartementen met meerdere slaapkamers.

Algonquin Provincial Park

Het resort heeft een centrale ligging waardoor alle hoogtepunten van Algonquin Provincial Park binnen handbereik zijn. Via Highway 60 rijdt u het zuidelijke deel van het nationaal park in. Als u hier vroeg in de morgen rijdt, ziet u bijna gegarandeerd elanden langs de weg lopen. In het park zelf zijn een aantal prachtige wandelroutes uitgezet. Ook is er een compleet netwerk aan kanoroutes waardoor u hier urenlang kunt rondvaren door het bosrijke gebied. Heeft u het geluk aan uw zijde, dan maakt u tijdens een tocht bovendien kans om wild te zien. Er leven hier naast elanden ook beren, bevers, herten en wolven.

Eten als de lokale bevolking

Bij het Deerhurst Resort eet u als de Canadezen. Executive chef David Bakker staat in contact met lokale aanbieders voor het verkrijgen van de beste streekproducten. Dit combineert hij met producten van eigen bodem: Deerhurst oogst zelf honing, kruiden, paddenstoelen en de befaamde ahornsiroop. Het resultaat van de kookkunsten van deze zichzelf continu ontwikkelende chef proeft u in het viertal restaurants van het resort.

Tripadvisor over Deerhurst Resort